AL CAPONE: AL CAPONEN ELÄMÄ JA MAAILMA

Al Capone: Al Caponen elämä ja maailma
Tekijä: John Kobler
Kustantaja: Art House oy (2005)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   32,00
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
421 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789518844009

EUR
32,00

Tuote ei tilattavissa.
Al Capone: Al Caponen elämä ja maailmazoom

32.00€ (Alv 10%) 29.09€ (Alv 0%)


Miten köyhän italialaissiirtolaisen poika saattoi hallita amerikkalaista suurkaupunkia välittämättä rikoslaista ja poliitikoista?

Kieltolain voimaantulo Amerikassa loi valtaisat markkinat laittomalle alkoholille. Alamaailma otti toiminnan haltuunsa ja sai siitä suunnattomat voitot. Gangsterit pystyivät lahjomaan viranomaiset katsomaan sormien läpi heidän puuhiaan ja myös poliitikot olivat
lahjottavissa.

Chicagon alamaailmaa johti rautaisella otteella FBI:n "yhteiskunnan vihollinen numero ykköseksi" nimeämä Al Capone. Hän raivasi tieltään muita rikollisjengejä ja sai bisneksensä kukoistamaan. Mutta kilpailu oli kovaa, ja gansterien keskinäiset reviiririidat johtivat lukuisiin murhiin. Niistä tunnetuin oli Pyhän Valentinuksen päivän verilöyly, jossa seitsemän gansteria sai surmansa.

Capone eli kuin renessanssiruhtinas hovinsa keskellä ja hän muisti myös vähäosaisia saaden osakseen paljon ihailua kansan keskuudessa. Vaikka hän toimi liiketoimissaan lähes
avoimesti ei poliisi saanut häntä koskaan vastuuseen rikoksista. Vasta veropetossyyte vei hänet vankilaan ja tuomion jälkeen hän oli muuttunut mies. Toiset mafiosot jatkoivat hänen paikallaan.

John Kobler on kirjoittanut jännittävän ja realistisen kirjan Chicagon gansterimaailmasta kuohuvilla 1920- ja 30-luvuilla.

Suomentanut Matti Rosvall.Asiasanat: elämäkerrat rikoksentekijät mafia historia järjestäytynyt-rikollisuus
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Henkilö- ja sukuhistoria > Elämäkerrat. Muistelmat


EUR
32,00
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste