Euroopan häpeä - rasistien voittokulku
32,60 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
350 sivua
Julkaisuvuosi:
Rasismi ja suvaitsemattomuus ovat saaneet yhä enemmän jalansijaa eri puolilla Eurooppaa. Vaarassa ovat muslimit, romanit, juutalaiset, homoseksuaalit ja muut vähemmistöt. Perusvapauksien ja oikeuksien rajoittamisesta on tullut politiikan menestysresepti. Muukalaisvastaiset puolueet istuvat hallituksissa, ja avoimen rasistisilla ryhmittymillä on paljon vaikutusvaltaa. Rasistiset puheet ja koventuneet asenteet ovat levinneet myös valtavirtapuolueisiin ja koko yhteiskuntaan.

Euroopan häpeä: rasistien voittokulku piirtää pelottavan kuvan nyky-Euroopasta. Kirja pureutuu rasismin eri muotoihin, kohteisiin ja ilmenemistapoihin sekä tuo esiin erilaisten rasististen puolueiden ja ryhmien yhteneväisyydet ja erot. Kirjaa varten on haastateltu lukuisia ääriliikkeiden kannattajia ja vastustajia sekä asiantuntijoita ympäri Eurooppaa. Suomenkielistä laitosta varten laadittu hakemisto helpottaa kirjan käyttöä hakuteoksena.

Emme voi enää ummistaa silmiämme rasismilta, joka uhkaa sekä vähemmistöjämme että demokratiaa itseään. Tämän rohkean kirjan avulla tämän ilmiön vastustaminen on helpompaa.

Lisa Bjurwald on tukholmalainen toimittaja, joka on työskennellyt mm. rasisminvastaisessa Expo-lehdessä ja Dagens Nyheter- ja Svenska Dagbladet -lehtien asiantuntijakirjoittajana. Bjurwald sai vuonna 2010 Euroopan parlamentin journalismipalkinnon kansallisessa sarjassa. Toimittajan työnsä ohella Bjurwald toimii ksenofobian vastustamisen asiantuntijana Ruotsin hallituksen asettamassa komiteassa. Bjurwald on kirjoittanut kirjan suomenkieliseen laitokseen uuden esipuheen.

Euroopan häpeä - rasistien voittokulkuzoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste