MATTI IJÄKSEN ELOKUVAT
23,00 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
650 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Uransa 1970-luvulla lastenohjelmien tekijänä aloittanut Matti Ijäs (s. 1950) on suomalaisen televisioelokuvan rakastettu mestari. Monet novellimaisista töistään tunnetun ohjaajakäsikirjoittajan luomista henkilöhahmoista ovat kasvaneet osaksi kansallista alitajuntaa. Kaikkien tuntemia televisioelokuvia ovat Katsastus, Viimeinen keikka ja Painija. Uran palkittuihin teatterielokuviin kuuluvat muun muassa Räpsy ja Dolly, Pilkkuja ja pikkuhousuja, Sokkotanssi ja Haaveiden kehä.

Ohjaajan kädenjäljessä absurdit arkiset yksityiskohdat yhdistyvät sukupolvien ja -puolien väliseen rajankäyntiin, vino huumori satuttaa ja ilahduttaa. Suuri ymmärrys elämää kohtaan tavoittaa monesti tsehovilaisen ilmaisun kirkkauden.

Ensimmäinen Matti Ijäksen uraa käsittelevä kirja tarjoaa huikeita tulkintoja, riemastuttavia tarinoita, yllätyksellisiä näkökulmia ja painavaa ajankuvaa kotimaisen elokuvakulttuurin kulisseista. Teosta varten on Ijäksen ohella haastateltu myös kymmeniä hänen työtovereitaan.

Ohjaajan kuudes teatterielokuva Kaikella rakkaudella saa ensi-iltansa helmikuussa 2013. Elokuvan pääosassa on Krista Kosonen.

MATTI IJÄKSEN ELOKUVATzoom
Näytä kaikki tuotetiedot
ISBN:
9789520107512
Kieli:
Suomi
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste