Kylmän sodan toinen erä
31,10 €
Arvostelut:
Kustantaja:
Sivumäärä:
450 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Ukrainan kriisistä ja sitä edeltäneestä Georgian konfliktista alkaen on käynyt selväksi, että kylmä sota ei päättynytkään 25 vuotta sitten. Silloin oli käyty vasta ensimmäinen erä. Salomaa osoittaa kirjassaan, että kylmä sota ei ollut erillinen episodi kansainvälisessä politiikassa, vaan konfliktilla on pitkä tausta ja se jatkuu edelleen.

Kylmän sodan asetelmat saivat alkunsa jo maailmansotien välisenä aikana. Toisen maailmansodan aikana Yhdysvallat antoi mittavaa sotilasapua Neuvostoliitolle. Rauhan tultua nämä aseet suunnattiin länteen: alkoi kylmä sota.

Kirja esittää, kuinka Vladimir Putin on palannut voimapolitiikalla ajettuun geopolitiikkaan. Runsain faktoin perusteltu analyysi osoittaa, että käynnissä on Venäjän historian suurin varusteluohjelma, ja maa on myös alentanut ydinaseiden käyttökynnystään. Putin ei hyväksy lännen voittoa kylmässä sodassa, ja hän pitää Neuvostoliiton romahdusta historian suurimpana virheenä, eikä Venäjä enää luota YK:n ja ETYJ:n välitykseen. Kaikkialla rajoilla - myös Suomen läheisyydessä - pidetyt suuret sotaharjoitukset kertovat siitä, että Venäjä tavoittelee paluuta Neuvostoliiton suuruuteen.

Kylmän sodan toisen erän aloitti Putin. Mikäli hän saa vielä neljännen kauden, loppuerä nähdään joskus vuosina 2018-2024.

VTT Markku Salomaa on Euroopan sotahistorian dosentti, jolta on aikaisemmin julkaistu muun muassa teokset Puhutaan Natosta ja Erikoisjoukot iskevät ensimmäisenä.

Kylmän sodan toinen eräzoom
Näytä kaikki tuotetiedot
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste