SULJE VALIKKO

Lakko vaikuttaa verkkokaupan toimituksiin ... LUE LISÄÄ

avaa valikko

Suomalaisen kansanuskon sanakirja
19,50 €
Gaudeamus
Sivumäärä: 300 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 2. p.
Julkaisuvuosi: 2017, 29.09.2016 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
Mitä suomalaiset ajattelivat sammakosta, ja miten käärmeenpurema parannettiin? Mistä tulikettu tunnetaan? Kuinka saunassa sopii käyttäytyä, ja miksi jouluna viedään viljalyhde pihalle?

Suomalaisen kansanuskon sanakirja tarjoaa kiehtovan kokonaiskuvan muinaisten suomalaisten maailmankuvasta ja sen lainalaisuuksista: pyhistä eläimistä, jumalolennoista ja paikoista sekä magiasta ja arjen uskomuksista. Se näyttää, kuinka pyhyys oli läsnä kaikkialla, miten luonto ymmärrettiin kumppanina ja kuinka kristinusko ja pakanuus kietoutuivat yhteen kansanomaisessa ajattelussa. Teos sisältää myös keskeisimmät kalevalaiset nimet, paikat ja runoaihelmat. Suomalaisen perinteen ohella mukana ovat perusasiat saamelaisesta kansanuskosta.

Teoksessa voi seikkailla hakusanasta toiseen tai matkata järjestyksessä Aarnista ja Ahdista zombiin ja öylättiin. Suomalaisen kansanuskon sanakirja on oiva apuväline kirjallisuuden, taiteen, historian ja populaarikulttuurin harrastajalle, matkailijalle sekä työssään suomalaisuuden tai historian ilmiöitä kohtaavalle.

Suomalaisen kansanuskon sanakirjazoom


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!



Tietosuojaseloste