KIELITOIMISTON SANAKIRJA 1–3

Kielitoimiston sanakirja 1–3
Tekijä: Grönros Eija-Riitta & Haapanen Minna & Heinonen Tarja & Joki Leena & Nuutinen Liisa & Vilkamaa-Viitala Marja
Kustantaja: Kotimaisten kielten tutkimuskeskus (2007)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   48,80
    

EUR
48,80

Tuote ei tilattavissa.
Kielitoimiston sanakirja 1–3

48.80€ (Alv 10%) 44.36€ (Alv 0%)


Kielitoimiston sanakirja on uusin ja ajantasaisin yksikielinen suomen kielen sanakirja. Sanakirjassa on lähes 100 000 hakusanaa. Sen tarkoituksena on kuvata suomen nykyisen yleiskielen keskeiset sanavarat. Keskeisen sanaston lisäksi mukana on harvinaisempiakin sanoja: sanakirjan käyttäjä etsii usein tietoa vierassanoista ja muista ilmauksista, jotka eivät ole kaikille tuttuja. Yleiskielisten sanojen ohella hakusanoina on erikoisalojen termejä, lähinnä sellaisia, jotka esiintyvät usein joukkoviestimissä. Hakusanoina on myös arkikielisiksi luonnehdittuja sanoja; niitä käytetään paitsi puhutussa kielessä myös asiatyyliä epämuodollisemmassa ja rennommassa kirjoitetussa kielessä. Lisäksi mukana on joitakin laajasti käytettyjä slangi- ja murresanoja.

Kielitoimiston sanakirja antaa tietoa sanojen merkityksistä, oikeinkirjoituksesta, taivutuksesta ja tyylisävyistä sekä sanojen käytöstä ja käyttöyhteyksistä. Sanakirja on siis myös kieliopas. Kielitoimiston sanakirja tukeutuu Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen suomen kielen lautakunnan päätöksiin. Kirjaan sisältyvät kielenhuollon uusimmat suositukset ja 2000-luvun uudissanat.

Sanakirja on ilmestynyt sekä painettuna että sähköisenä versiona. Painettu kolmiosainen sanakirja ilmestyi syksyllä 2006. Sähköinen versio ilmestyi ensi kerran vuonna 2004, ja siitä on tehty toinen, päivitetty versio vuonna 2008. Sähköistä sanakirjaa on saatavissa sekä cd-rom- että internet- ja intranetversiona. Sähköiseen sanakirjaan liittyy erillinen Asutusnimet, jossa on 21 000 paikannimeä taivutustietoineen.

Kielitoimiston sanakirja pohjautuu Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen laajaan, jatkuvasti kartutettavaan nykysuomen sana-arkistoon ja tietokantaan. Sanakirja on uusittu ja laajennettu versio aiemmin julkaistusta Suomen kielen perussanakirjasta, joka ilmestyi painettuna 1990–94 ja sähköisenä CD-Perussanakirjana 1997. Vuonna 2008 ilmestyneessä Kielitoimiston sanakirjan sähköisessä versiossa on yli 7 000 hakusanaa enemmän kuin Suomen kielen perussanakirjassa, ja vanhoista artikkeleista on uudistettu ja muokattu noin 30 prosenttia.

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Kaunokirjallisuus. Kirjallisuustiede. Kielitiede > Suomalais-ugrilaiset kielet > Suomen kieli


EUR
48,80
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste