Einverstanden! 1EINVERSTANDEN! 1
Tekijä: Pauli Kudel; Mari Kyyhkynen; Sari Airola (kuv.)
Kustantaja: Finn Lectura (2014)
Tuotetunnus: 9789511189534


Päivämäärä:25.12.2017
Arvosana:
Otsikko:Einverstanden 1 und 2
Arvostelu:Aloitan kansalaisopistossa saksan kertauskurssin. Kirjoitin lyhyen saksan jo v. 1963 ja sain C:n, mutta en ole näinä 54:nä vuonna kertaakaan joutunut puhumaan saksaa. Muut kurssilaiset ovat jo Einverstandenin kakkososan luvussa 10, mutta päätin kertauksen vuoksi ostaa myös tämän ykkösen ja olen siis myös ostanut teiltä kakkosen ja tehtävien ratkaisut. Opiskelen kans.-opistossa myös kolmea minulle uutta kieltä (espanja, viro ja venäjä). Opiskelu on hauskaa vielä näin 75-vuotiaana. Mutta sitten varsinaiseen arvosteluun: Olen jo pidempään ajatellut, että minulle paras kirja kielten opiskeluun olisi erillinen kielioppikirja esimerkkeineen (ja niiden käännöksineen) ilman harjoituksia. Sitten varsinaiset oppikirjat olisivat sellaisia, että niissä on pieniä HAUSKOJA,VITSIKKÄITÄ juttuja, keskusteluja, jopa lyhyitä satuja ja erikoisia kertomuksia elävästä elämästä ym. Ja sen opiskeltavan kielen lauseen vieressä olisi aina myös suomennos. Tällöin voisin sivun toisen puolen peittämällä harjoitella kääntämistä kumpaan suuntaan tahansa. Lisäksi kappaleen uusien sanojen tulisi olla aina kappaleen lopussa aakkosjärjestyksessä. Kirja ei ainakaan näin aikuisena muita harjoituksia tarvitse. Parityöskentelyharjoituksia inhoan, varsinkin, kun niihin ei oppitunnillakaan aina saa palautetta siitä, menikö oikein vai ei. Kaiken tämän lisäksi suurin toiveeni on yhdistelmäoppikirja . Tämä toive toteutuisi erinomaisesti e-kirjana. Tarkoitan tällä kirjaa, jossa on samalla aukeamalla, näytöllä tai muulla helpolla tavalla nähtävissä samat lauseet ja sanastot USEALLA ERI KIELELLÄ. Ja e-kirjassahan kielten valinnat olisi helppo toteuttaa. Olen jo kokeillut espanjan nettiopiskelua, jossa voi harjoitukseksi kirjoittaa oman ehdotuksensa lauseen käännöksestä ja palautteen saa heti. Sitten Einverstanden: Kaikki sellaiset harjoitukset, joissa pitää itse luoda lause tai osa lausetta ovat huonoja, koska yleensä koskaan koko luokka ei saa palautetta, menikö oma ehdotus oikein. En myöskään pidä harjoituksista, joissa pitää muistaa jostakin ķappaleen henkilöstä tai asiasta yksityiskohtia. Kappalesanasto ehdottomasti AAKKOSJÄRJESTYKSEEN!!! Teemasanasto on hyvä. Redemittel on erinomainen. Kielioppi saattaisi tämän kirjan perusteella jäädä vähän heikoksi, mutta onneksi minulla on vahva pohja (tosi ankaran ja vaativan opettajan ansiosta). Monet asiat palautuivat heti mieleeni kielioppia luettuani, mm. prepositioluettelot sujuivat heti kuin vettä vain . Useat kielenopiskelukaverini ovat eläkeläisiä ja olen kuullut, että he ovat erityisesti tuosta parityöskentelystä samaa mieltä kanssani. Ilmeisesti me ikikset kaipaamme enemmän palautetta kuin kouluikäiset. Tämän kirjan (kuten muidenkin nykyisten kielikirjojen) aukeamat ovat usein melko levottoman näköisiä, mutta värit sinänsä ovat mukava asia.

Päivämäärä:09.03.2014
Arvosana:
Otsikko:Saksaa aikuisille
Arvostelu:Täydellinen alkeispaketti aikuiselle kielenopiskelijalle. Tämän kanssa onnistuu myös itseopiskelu. =) Kielioppiasiat on esitetty selkeästi ja harjoitustehtäviä on sopivasti = tarpeeksi.

Päivämäärä:09.09.2016
Arvosana:
Otsikko:Einverstanden 1 aikuisopiskelijana
Arvostelu:Kirja tuntuu selkeältä ja mukavasti etenevältä siinä on myös kertausta aiempaan koko ajan. Ei etene mielestäåni liian nopeasti. Tuntuu hyvältä aikuiseen käyttöön.

Päivämäärä:14.10.2015
Arvosana:
Otsikko:Pitkä toimitusaika
Arvostelu:Kirja on ok ja oikea tarpeeseen.

Päivämäärä:04.09.2014
Arvosana:
Otsikko:OK oppikirja
Arvostelu:Aivan hyvä oppikirja