TaivaslauluTAIVASLAULU
Tekijä: Pauliina Rauhala
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy (2013)
Tuotetunnus: 9789512091287


Päivämäärä:18.09.2014
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Todella mielenkiintoinen ja avartava kirja.Kirjan avulla pääsi vähän lähemmin tutustumaan lestadiolaisuuteen ja sen oppeihin, varsinkin naisena ja äitinä olemisen kannalta.

Tarina kertoi todentuntuisesti tytön ja pojan tarinan ensitapaamisesta aina siihen asti kun heillä oli jo monta lasta. Matkan varrelle mahtui onnen hetkien lisäksi myös vaikeuksia.Tarina oli kerrottu käyttäen sellaista kuvakieltä, että piti hetken miettiä, että mitäs tässä nyt oikein tapahtuukaan esim. kuvaus siitä, kuinka tämä nuori äiti kaivoi mielessään ainavaan syvenpää ja syvempää kuoppaa. Samalla kuitenkin itselle tuli hyvin selväksi kuinka vaikeaa aikaa hän silloin kävi lävitse.

Ainoa miinus minusta oli se, että kirja harppoi välillä ajassa eteenpäin ja välillä taaksepäin.

Päivämäärä:18.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Miellyttävä lukukokemus
Arvostelu:Koskettava tarina pikkulapsiperheen arjen raadollisuudesta ja loppumattomasta, moniulotteisesta riittämättömyyden tunteesta, jota ympärillä -lähellä mutta kaukana- oleva yhteisö ruokkii. Mikä on anteeksi antamisen ja armollisuuden rooli? Kuinka rajatonta on rakkaus? Milloin alkaa inhimillisyys?
Kauniisti kirjoitettu, helposti luettava tarina, joka raottaa ovea lestadiolaisyhteisön kirjoittamattomien sääntöjen ja monenkirjavien tulkintojen maailmaan.

Päivämäärä:20.01.2014
Arvosana:
Otsikko:Rohkea teko
Arvostelu:Ihailen kirjoittajan rohkeutta kirjoittaa näin suoraan liikkeen sisäisistä säännöistä ja opetuksista. Olen ollut töissä lapsiperheessä , missä on seitsemäntoista lasta! En jaksaisi sellaista kahta päivää. Ajatelkaa, että sen perheen äiti on siinä rumbassa 24/7... Lapset ovat tottakai ihania. Jotta jokainen tenava tuntisi olevansa tärkeä ja toivottu, vähempi on ehkä parempi. Itse olen esikoinen seitsenlapsisesta perheestä. Tiedän minäkin jotain...

Päivämäärä:06.01.2014
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Hieno, tärkeä teos. Luin sen hyvin suurella intensiteetillä. Olen asunut lestadiolaisseudulla ja tavannut synnytyssairaalassa lestadiolaisäitejä. Tämä toi uutta syvyyttä kokemuksiini. Koin voimakkaasti myös lestadiolaisuuden hyvät puolet, joihin myös olen tutustunut. Kunhan vain yksilöllisyyden kunnioitus ja arkielämän armo toteutuisivat. Pauliina Rauhalalle iso kiitos!

Päivämäärä:26.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Kirja taivaasta ja helvetistä
Arvostelu:Lapset ovat Jumalan lahja. Ja kun näitä lahjoja on tarpeeksi niin voimat vaan loppuu. Ja päädytään lahjahelvettiin.

Arvokas, karuilla ja kauniilla vedoilla kirjoitettu kirja aiheesta, josta ei ole likaa sanottu eikä puhuttu.

Pauliina Rauhala kysyy ja vastaa itse - ja haastaa lukijaa kysymään itseltään ja vastaamaan.

Lämpimin suosituksin jokaisen luettavaksi!

Päivämäärä:12.09.2014
Arvosana:
Otsikko:Herkkää ja kaunista luettavaa
Arvostelu:Taivaslaulu kosketti syvältä. Liikautti sielun syviä sopukoita. Kirjassa oli paljon tuttua ja sen lukeminen auttoi käsittelemään myös omia kokemuksia. Kirjan kieli oli kaunista, taitavaa. Raamatun lauseita ja hengellisten laulujen sanoja oli taitavasti sulautettu tekstin joukkoon.
Kerrassaan miellyttävä lukukokemus.

Päivämäärä:01.04.2014
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Todella koskettava kirja! Käytännön esimerkki siitä, mitä hengellinen väkivalta saa pahimmillaan aikaan. Jumalan rakkaus ei tuhoa ihmistä, eikä kiellä järjen käyttöä! Sen joskus unohtavat osa äärimmäisyyksiin menevistä uskovista. Todella tarpeellinen kirja herättelemään ihmisiä vapauteen!

Päivämäärä:21.05.2014
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Odotettu lukukokemus osoittautui kehujen vertaiseksi. Kieli on tarkkaan harkittua, kaunista suomea. Runsaat kielikuvat aukeavat parhaiten, jos tietää jotain lestadiolaisuudesta. Kirja jättää lukijan mieleen jäljen, jotenkin surumielisen, mutta voittopuolisesti toiveikkaan ja valoisan.

Päivämäärä:11.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Kirjassa on hyvä kerronta aiheen naisen elämästä uskonnon vaatimuksien alla, kirjoittaja on itsekokemuksiensa perusteella kertonut mitä nainen ,aviovaimo ja lapsi kokee perheen sisällä ja yhteisön sisällä.Suosittelen kirjan lukemista.Olen seurannut jonkun verran heidän elämäänsä.

Päivämäärä:02.01.2014
Arvosana:
Otsikko:Uskonasiaa kauniisti ja kriittisesti
Arvostelu:Uskomattoman kauniisti kerrottu todenomainen kertomus lestadiolaisuudesta.Sai minut jyrkän uskontojen vastustajan miettimään asiaa aivan uudella, inhimillisellä tavalla.Täydellinen, eettinen, suvaitsevaisuuteen ohjaava kirja. Upea. ps. luen joululahjakirjaani jo toiseen kertaan.

Päivämäärä:15.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Rauhanyhdistyksen stailaus ei teilaus
Arvostelu:Mielenkiintoista, soljuvaa ja oivaltavaa tekstiä nuorelta esikoiskirjailijalta. Miksi kirkon herätysliikkeiden tarvitsee toimia suljetuissa kamareissa ? Olisiko isommissa auloissa avaranpaa ja enemmän kristillistä lähimmäisen ymmärtämistä ?

Päivämäärä:14.12.2015
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:realistinen kirja vanhoillislesdatiolaisuudensta, naisiin kohdistuvista alistuksista ja miesten vallasta. Positiivinen esimerkki yhden perheen miehen rohkeasta irrottautumisesta valtaenemmistöstä puolisoaan ymmärtäen ja puolustaen.

Päivämäärä:25.01.2014
Arvosana:
Otsikko:TAIVASLAULU
Arvostelu:Neljä tähteä. Kerronta oli hyvää. Kuitenkin pidettiin arvossa yhteisöä ei liikaa mollausta. Pikkuisen piti olla karpina kun kerronnassa kerrotiin poukoiltiin nykyaikaa ja välissä mentiin lapsuu tai seurusteluaikaan. Luen myöhemmin kirjan vielä toiseen kertaan.

Päivämäärä:22.09.2014
Arvosana:
Otsikko:Lestadiolaisuuden runollinen puoli
Arvostelu:Tosielämää fiktiivisessä muodossa kauniiseen asuun puettuna. Luin kirjan yhteen hengenvetoon, koukuttavaa settiä siis. Antaa monipuolisen kuvan lestadiolaisyhteisöstä hyvine ja huonoine puolineen, ei siis sorru yksinkertaistamiseen ja demonisointiin.

Päivämäärä:27.12.2014
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Kirjan hinta oli huomattavasti edullisempi kuin liikkeissä, joissa kävin.

Toimitustapa oli hyvä ja nopea! Kirja toimitettiin muutaman päivän sisällä tilauksesta postilaatikkoon; jouluruuhkasta huolimatta.

Päivämäärä:12.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Vaikea ymmärtää
Arvostelu:Minun mielestä kirja ei luonut sitä oikeaa kuvaa mitä vanhoillislestadiolaisen arkielämä pitää sisällään. Kirjan äiti sairastui psyykkisesti, sitä tapahtuu kaikkialla, eikä sillä ole mitään tekemistä uskonnollisuudella. Jos lähdetään kuvaamaan rakkaustarinaa kahden vanhoillislestadiolaisuuden nuorenparin välillä ja kuvailemaan arkea sen keskellä siihen vain harvoissa tapauksissa liittyy toisen vanhemman psyykkinen sairastuminen. Samalla tavalla perheenjäsenet voi sairastua fyysisestikin. En ymmärrä tämän kirjan sanomaa, mitä tällä kirjalla haluttiin kertoa. Itse en kuulu mihinkään lahkoon.

Päivämäärä:28.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Paras pitkään aikaan lukemani kirja!
Arvostelu:Kauniisti kirjoitettu kirja.
Rauhala käyttää runollista muotoa, kertoessaan kauniisti lestadiolaispariskunnan lapsuudesta, sekä yhteisestä perhe-elämästään.
Koskettava kertomus.

Päivämäärä:17.01.2014
Arvosana:
Otsikko:Kaunis ja koskettava kirja
Arvostelu:Kauniisti ja monitasoisesti kirjoitettu kirja, joka kosketti syvältä. Avasi ikkunan uskovaisten maailmaan ja herätti paljon ajatuksia. Ensisijaisesti kirja kuitenkin kertoo rakkauden voimasta.

Päivämäärä:15.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Koskettava!
Arvostelu:Kirja oli koskettava tarina suurperheestä.Tunteet tulivat käsin kosketeltavan hyvin esille.Samalla kirja oli romanttinen,ristiriitainen ja surullinen. Kannatan lukemaan!

Päivämäärä:23.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Asia, josta ei paljon phuta
Arvostelu:Järkyttävää luettavaa ev.lut kirkon piirissä vaikuttavan herätysliikkeen henkisestä väkivallasta. Samalla selviytymistarina

Päivämäärä:03.12.2013
Arvosana:
Otsikko:elämän kysymyksiä
Arvostelu:Valaiseva tarina lestadiolaisten elämästä, yhteisön painostuksesta ja raskaista päätöksistä. Suosittelen lämpimästi.

Päivämäärä:27.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulun arvostelu
Arvostelu:Hyvä luettava kirja. Selkotekstiä.
Avasi paljon uusia näkökulmia lestadiolaisuudesta tavalliselle riviuskovaiselle.

Päivämäärä:26.02.2014
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Kirja oli loistava. En ole aiemmin lukenut yhtäkään kirjaa niin nopeasti kuin luin tämän. Suosittelen ehdottomasti!

Päivämäärä:11.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Kokemus
Arvostelu:Puhutteleva ja koskettava teos, joka oli kuvaus arvojen vuoropuhelusta. Asiallinen ja neutraali herkän ja eettisen aiheen äärellä.

Päivämäärä:22.01.2014
Arvosana:
Otsikko:Lestadiolaisäiti
Arvostelu:Lämminhenkistä ja rehellisentuntuista kuvausta perheen elämästä. Kun lestadiolaisuudesta on esillä usein kielteisiä asioita, tämä tasapainottaa kuvaa mukavasti.

Päivämäärä:15.11.2013
Arvosana:
Otsikko:kielellinen nautinto
Arvostelu:Ihanalla suomenkielellä kirjoitettu kirja. Oli ilo luke ja vaikka aihepiiri olikin välillä raskas, luin voimatta lopettaa.

Päivämäärä:18.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Mielemkiintoinen kirja
Arvostelu:Kirjan lukeminen on vasta alussa, noin neljännes luettu. Tähän astisen perusteella suosittelen kirjaa. Kerronta on hyvää.

Päivämäärä:15.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Hienotunteisesti, mutta uskottavasti ja mielenkiintoisesti kirjoitettu kirja vaikeasta aiheesta.

Päivämäärä:19.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Tosi hyvä!
Arvostelu:Hyvin kirjoitettu, voisin samaistua kirjoittajaan. Mielenkiintoinen, kirjan jaksaa lukea nopeasti. Mieleenpainuva.

Päivämäärä:09.10.2014
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Ehdottomasti hyvä kirja. Tuotu esiin
tässä yhteisössä elävien vaikeudet.
Mikä estää kuitenkaan, tärkeintä että ihminen on onnellinen.

Päivämäärä:12.12.2013
Arvosana:
Otsikko:lestadiolaisuus
Arvostelu:ei ollenkaa niin sävähdyttävä, kuin kuvittelin. johtuu ehkä siitä, että olen kasvanut vanhoillislestadiolaisuuden piirissä.

Päivämäärä:06.01.2014
Arvosana:
Otsikko:Taivas laulu
Arvostelu:Ei niin hyvä kuin odotin. Kirjassa ei tullut esille mitään uutta, koska asun alueella jossa on paljon lestaadiolaisia!

Päivämäärä:01.06.2014
Arvosana:
Otsikko:Mahtava kirja
Arvostelu:Tempaisee heti mukaansa ja luettava melkein kerralla loppuun asti! Suosittelen.

Päivämäärä:15.11.2013
Arvosana:
Otsikko:ok
Arvostelu:Ihan nätti tarina. Teksti aika runollista. Sellainen kirja jonka lukee kerran mutta en jaksaisi toista kertaa lukea.

Päivämäärä:26.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Suosittelen
Arvostelu:Todella koskettava kirja. Suosittelen :) . Kirja on nyt anopin luettavana.

Päivämäärä:30.05.2017
Arvosana:
Otsikko:TAIVASLAULU
Arvostelu:UPEA,HYVIN JA ASIALLISEN TUNTEIKKAASTI KUVATTU KIRJA JOKA IMAISI LUKIJAN.

Päivämäärä:22.01.2014
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Mielestäsi liikaa ennakkoon kehuttu kirja.

Vaikeat koetut tosiasiat olivat sisällytetty kauniiseen tarina muotoon.
Olin pettynyt kirjaan.

Päivämäärä:22.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Mielenkiintoista luettavaa.
Käsittelee asioita, joista ennen vaiettu. Selkeä.

Päivämäärä:13.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu koskettaa
Arvostelu:Mielenkiintoisesti ja todentuntuisesti kerrottu kohtalo kestämättömien paineiden alla.

Päivämäärä:17.12.2013
Arvosana:
Otsikko:arvostelu
Arvostelu:Todella hyvä, aion palata kirjan pariin toistamiseenkin.

Päivämäärä:10.02.2014
Arvosana:
Otsikko:Hengellinen matka
Arvostelu:Hengellinen matka lapsuudesta aikuisiän kriiseihin asti.

Päivämäärä:13.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu
Arvostelu:Tuttua asiaa lestadiolaisten lähellä kasvaneena. Ei niin järisyttävä kuin ajattelin

Päivämäärä:13.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Kaunista tekstiä
Arvostelu:En muista koskaan lukeneeni näin kaunista suomenkielistä tekstiä.

Päivämäärä:20.08.2014
Arvosana:
Otsikko:Hyvä kirja
Arvostelu:Tykkäsin, jäi hyvä mieli. Suosittelen lukemaan.

Päivämäärä:19.12.2013
Arvosana:
Otsikko:Herran pelko
Arvostelu:Tiukat on uskonnonehdot.

Päivämäärä:22.05.2014
Arvosana:
Otsikko:ihan ok
Arvostelu:ihan ok

Päivämäärä:17.11.2013
Arvosana:
Otsikko:puhutteleva, herkkä

Päivämäärä:13.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Taivaslaulu