Jälleenrakentajien lapset : sotienjälkeinen Suomi lapsen silminJÄLLEENRAKENTAJIEN LAPSET : SOTIENJÄLKEINEN SUOMI LAPSEN SILMIN
Tekijä: Antti Malinen; Tuomo Tamminen
Kustantaja: Gaudeamus (2017)
Tuotetunnus: 9789524954433


Päivämäärä:18.10.2017
Arvosana:
Otsikko:Kiitos kirjasta
Arvostelu:Jälleenrakentajien lapset: Sotienjälkeinen Suomi lapsen silmin on ulkoasultaan erittäin kaunis ja sisällöltään sympaattinen. Vaikka mukana on rankkojakin asioita, ymmärrys ja sympatia huokuu kirjan sivuilta.Koen olevani sukupolvien ketjussa, saanut juuri kaksi lastenlasta juhlavuoden vauvoina, ja myös tämä näkökulma toi syvyyttä kirjaa lukiessa.Ymmärrys omia vanhempia, opettajia ja muita aikuisia kuin myös omaa lapsuutta ja lapsuuden kavereita kohtaan avautui entisestään. Lapsille annettiin vastuuta monin verroin enemmän kuin nykyään, mutta se tuntui myös arvostukselta, kun luotettiin.
Olen esitellyt kirjaa muutamassa tilaisuudessa kotipaikkakunnallani. Se kiersi kädestä käteen ja sai hyvin innostuneen vastaanoton. Kiitos tästä kirjasta, jota koko Suomi tarvitsee ymmärtääkseen menneisyyttään ja rakentaessaan edelleen tulevaa.

Päivämäärä:13.11.2017
Arvosana:
Otsikko:Jälleenrakentajien lapset: sotienjälkeinen Suomi lapsen silmin
Arvostelu:Tällainen pitää tietoteoksen olla. Kaksi inhimillistä raamia sisäkkäin, lapsiyksilöiden ja sotaa käyneen kansan. Näihin raameihin on luontevasti, monipuolisesti ja kiihkottomasti, lähdeaineistoa oivallisesti hyödyntäen, rakennettu kuva sotienjälkeisestä ja tarpeen mukaan sotienaikaisestakin Suomesta. Lukunautintoa lisää teoksen ansiokas kieliasu.

Tämä teos sopii yhtä hyvin ammattitutkijan kuin tavallisen kansalaisen luettavaksi. Erityisesti soisin, että sodanaikaisten ja jälleenrakentajien lasten jälkeläiset lukisivat tämän kirjan.

Päivämäärä:27.02.2019
Arvosana:
Otsikko:Ääni vaikenemaan kasvatetuille
Arvostelu:
Jälleenrakentajien Lapset kertoo lasten peloista ja kärsimyksistä sodan aikana ja sen jälkeen, mutta myös leikeistä ja iloista sekä selviytymisestä aikuisten elämään.Kirjan jäsentely, valokuvat ja piirrokset sekä lasten haastattelut tekavät kirjasta mielenkiintoisen lukuelämyksen.