TOMMI MÄKINEN : PERIKSIANTAMATON

Tommi Mäkinen : periksiantamaton
Tekijä: Ari Pusa
Kustantaja: Docendo Oy (2019)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   27,60
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
250 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789522916624

EUR
27,60

Tuote ei tilattavissa.
Tommi Mäkinen : periksiantamatonzoom

27.60€ (Alv 10%) 25.09€ (Alv 0%)


Kirja avaa elävästi ja huumorintajuisesti Tommi Mäkisen uraa ja elämää sekä kurkistaa huippuunsa viritetyn rallitallin taustoihin ja kulisseihin.
Mäkinen on tehnyt ainutlaatuisen uran ralliautoilussa. Hän on valloittanut ajajien maailmanmestaruuden neljä kertaa, ja on ainoa kuljettaja, joka on voittanut myös tallipäällikkönä merkkimestaruuden.
Kun oma ajaminen loppui, Mäkinen alkoi kehittää määrätietoisesti omaa tallitoimintaansa kotipaikallaan Puuppolassa Keski-Suomessa. Hän alkoi valmistaa ralliautoja Tommi Mäkinen Racing -yhtiönsä kautta. Se loi pohjaa pitkäaikaiselle tavoitteelle: rakentaa jonain päivänä ralliautoja isolle autonvalmistajalle, kuten sitten kävikin.
Oma ajouransa kautta Mäkisellä oli hyvät suhteet Japaniin. Maailman suurin autonvalmistaja Toyota oli harkinnut pitkään palaamista ralliautojen MM-sarjaan. Aiemmin Toyota oli rakentanut ralliautojaan Kölnissä Saksassa, missä ei kuitenkaan ole jäljellä entistä osaamista.
Kun Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda vieraili Suomessa Jyväskylän MM-rallin aikana, Mäkinen lahjoitti hänelle Puuppolassa tehdyn ralliauton. Se oli vakuuttava työnäyttö, jonka perusteella japanilaiset halusivat, että Mäkinen alkaisi johtaa tallipäällikkönä Toyotan ralliautojen valmistusta piilossa muiden katseilta Puuppolassa. Epäilyjen jälkeen menestystä tuli jo toisena vuonna rallin MM-sarjassa.
Mäkisen tie huipulle ei kuitenkaan aina ole ollut helppo. Hän teki pitkiä päiviä metsäkoneurakoitsijana ennen kuin sai ostettua ensimmäisen ralliautonsa.
Tässä kirjassa Tommi Mäkinen ja läheltä hänen uraansa seuranneet ihmiset kertovat, mitä kaikkea menestys on vaatinut, millaista elämä julkisivun takana, miten mestaruudet syntyvät ja mitä niistä maksetaan. Äiti Anna Mäkinen, ralliajajat Juha Kankkunen, Jari-Matti Latvala ja Marcus Grönholm, manageri Timo Jouhki, ystävä ja tukija Arto Tiitinen ja entinen tallipäällikkö Andrew Cowan kertovat omasta puolestaan Mäkisen periksiantamattomuudesta. Entä miten F1-ajaja Kimi Räikkönen liittyy tarinaan?
Ari Pusa on yksi Suomen kokeneimpia urheilutoimittajia, jolla on pitkä ura Helsingin Sanomissa. Hän on seurannut Mäkisen uraa alusta alkaen, ja nyt yhteisen kirjaprojektin myötä kulkenut vuoden Tommin matkassa.

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Taiteet. Liikunta > Liikunta. Urheilu. Leikit. Huvit > Lentourheilu. Moottoriurheilu > Autourheilu


EUR
27,60
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste