Raymond Chandlerin elämä
11,00 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
391 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Painos:
2. p.
Julkaisuvuosi:
2000, 01.06.2000 (lisätietoa)
Takakansi

Raymond Chandler (1888-1959) oli kovaksikeitetyn jännitysromaanin mestari, tyylitaituri, jolle tarinan juoni on vain keino kuvata yhteiskuntaa ja ihmistä. Hän kirjoitti yksityisetsivänsä Philip Marlowen kestämään ja onnistui siinä. Tuossa nuhjuisessa, veitsenterävää vuorosanaa tiputtelevassa kujakissassa kiteytyy paljon kirjailijan omaa elämännäkemystä. Mutta ennen kuin Chandler omistautui kirjoittamiselle, hän oli opiskellut antiikin kirjallisuutta Lontoon yliopistossa, ottanut osaa ensimmäiseen maailmansotaan, toiminut sanomalehtimiehenä ja öljy-yhtiön johtajana.

Chandlerin ensimmäinen novelli ilmestyi 1933; hän kirjoitti kaikkiaan 26 novellia ja 7 rikosromaania. Syvä uni, Näkemiin, kaunokaiseni ja Pitkät jäähyväiset ovat niistä tunnetuimpia.

Frank MacShanen elämäkerta tuo lukijoiden eteen seurapiirejä ja kirjallista elämää kaihtaneen miehen. MacShane on haastatellut kymmeniä ihmisiä, jotka tunsivat kirjailijan lapsuudesta aina hänen viimeisiin vuosiinsa La Jollassa. Hänellä on ollut käytössään myös Chandlerin kirjallista materiaalia, jota ei ole aiemmin tutkijoille annettu.21485

Raymond Chandlerin elämäzoom
Näytä kaikki tuotetiedot
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste