SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Öky: kirja ilmiöstä
32,60 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
116 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Kellä onni on, se onnensä kätkeköön. Taloudellinen menestys on Suomessa arvostettua, mutta sillä rehentelemistä pidetään paheksuttavana. Protestanttisten arvojen mukaan nöyryys ja pröystäilemättömyys ovat hyveitä, joista ei tule poiketa. Kateus liitetään yhä edelleen herkästi suomalaista mentaliteettia kuvaavien adjektiivien joukkoon, ja menestyneet kuvailevat toimiaan kritisoivia ihmisiä yhtä herkästi ¿vain kateellisiksi¿.

Mutta onko rikkaiden kadehtiminen todella perisuomalainen luonteenpiirre, ja jos on, niin kumpuaako se todella protestanttisesta etiikasta? Ja mitä ökyily itse asiassa tarkoittaa? Ketkä ovat Suomen ökyrikkaita ja eroavatko he jotenkin muista? Onko ökyrikkailla oma tapakulttuurinsa ja arvostetaanko itse aikaansaatua varallisuutta enemmän kuin perittyä? Satu Jaatinen tarkastelee Ökykirjassa ilmiötä, joka optiomiljonäärien aikana on yhä yleisempi, mutta ei välttämättä hyväksytympi.

Jaatisen tutkielma tarjoaa tuoreita näkemyksiä eri väestökerroksien kitkasta varallisuuserojen näkökulmasta ja on siten kiintoisaa luettavaa kaikille yhteiskunnallisista asioista tai muuten vain seurapiireistä kiinnostuneille.

Öky: kirja ilmiöstäzoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ