SUVAITSEVAISUUS : KÄTSYN MIELIPIDEPIIRROKSIA 50 VUODEN AJALTA

Suvaitsevaisuus : Kätsyn mielipidepiirroksia 50 vuoden ajalta
Tekijä: Jarmo Koivunen
Kustantaja: Docendo Oy (2015)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   22,00
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
72 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789522911674

EUR
22,00

Tuote ei tilattavissa.
Suvaitsevaisuus : Kätsyn mielipidepiirroksia 50 vuoden ajaltazoom

22.00€ (Alv 10%) 20.00€ (Alv 0%)


Jarmo Koivunen, joka tunnetaan paremmin nimellä Kätsy, on piirtänyt Ilta-Sanomiin vuodesta 1965. Suosittuja piirroksia on kertynyt jo 7 500, eikä loppua näy. Kätsy kutsuu ajankohtaisia asioita käsitteleviä piirroksiaan mielipidepiirroksiksi: pilailun hän jättää muille.

Kätsyn piirrokset tunnetaan - niissä seikkailevan pienen valkoisen koiran lisäksi - lempeydestään ja reiluudestaan. Kätsylle ilkeys ei ole huumoria. Oikeudentuntoa ja suvaitsevaisuutta ei kuitenkaan pidä sekoittaa kiltteyteen: piirroksissa tartutaan asioihin tiukastikin.

Viisikymmenvuotisen aikana Kätsyn piirros on päässyt myös Pravdaan, jonka levikki oli yli neljä miljoonaa. Nimimerkki tosin poistettiin, koska Neuvostoliitossa ei suvaittu yksilönpalvontaa. Suurilevikkisin yksittäinen kuva on kuitenkin todennäköisesti Postin osoitteenmuutoskortti, jonka myötä Postin kuiva ja virkamiesmäinen ilme alkoi muuttua rennommaksi.

Mielipidepiirros ei ole viidenkymmenen vuoden aikana kadottanut merkitystään. Päinvastoin, sananvapauteen liittyvät kysymykset ja traagiset tapahtumat ovat nostaneet sen viime vuosina poikkeuksellisen voimakkaasti esiin.

Suvaitsevaisuus - Kätsyn mielipidepiirroksia 50 vuoden ajalta esittelee Kätsyn koko tähänastisen uran kaaren. Kirjassa hahmotellaan henkilökuva suosittujen kuvien piirtäjästä ja käsitellään sanomalehtipiirrosta yleisesti, mutta pääosassa ovat Kätsyn omat piirrokset kuudelta vuosikymmeneltä.

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Taiteet. Liikunta > Maalaustaide. Piirustustaide > Piirustustaide > Pilapiirrokset. Karikatyyrit


EUR
22,00
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste