Osuma ja harharetkiä
25,00 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
195 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2005, 01.06.2005 (lisätietoa)
Esittelyteksti

Armoitetun sanankäyttäjän Helsingin Sanomissa vuosina 1974–90 julkaistut matkakertomukset nelivärikuvin koristettuna.


Takakansi

Vuodesta 1974 vuoteen 1985 Juhani Peltonen kirjoitti Helsingin Sanomiin yhteensä 24 matkakertomusta, joista ensimmäinen, Piparkakkuja Tulasta, sai ingressissään määritelmän ”novellistinen matkakuvaus – ja erilainen”.

Kirjailija matkusti slaavilaisten kirjoittajamiesten jalanjäljillä muun muassa Neuvostoliitossa, Puolassa, Italiassa, Romaniassa sekä DDR:ssä Wartburgin linnavuorella ”tuulen ja sateen bakkanttiin seuraan liittyneessä säkkipimeässä”.

Nyt nuo osuma- ja harharetket saavat arvoisensa tulkinnan myös Petra Giacomellin nelivärisessä kollaasikuvituksessa.


Ennakkotieto

”Baikaljärveä on helpompi ymmärtää, kun tietää, että hänen pinta-alansa on 31500 km2.” Vuodesta 1974 vuoteen 1990 Juhani Peltonen kirjoitti Helsingin Sanomiin matkakertomuksia, joista ensimmäinen, Piparkakkuja Tulasta, sai ingressissään määritelmän ”novellistinen matkakuvaus – ja erilainen”.

Erilaisuudestaan huolimatta Peltosen kuvaukset ovat matkakertomuksia sanan varsinaisessa merkityksessä. Perillekin päästään, mutta Peltosen arvaamaton ajatus saa hämmästyttävän paljon irti matkallaolosta: pyhiin vaeltamisesta, suora- ja koukkukäynnistä. Kuriositeetteineen ja absurdeine sanankäänteineen Matkoilla-kokoelma on Peltosen ihailijoille kuin kauan pelko-, särky- ja tuskatilatonta asentoa etsimässä ollut armolahja. Kirjailija matkusti asiatoimillaan slaavilaisten kirjoittajamiesten jalanjäljillä muun muassa Neuvostoliitossa, Puolassa, Italiassa, Romaniassa sekä DDR:ssä Wartburgin linnavuorella ”tuulen ja sateen bakkanttiin seuraan liittyneessä säkkipimeässä”. Kirjassa on Petra Giacomellin nelivärikuvitus.
Osuma ja harharetkiäzoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste