LAPSI SIJAISHUOLLOSSA : YHTEYDENPIDON RAJOITTAMINEN JA RAJOITUSTOIMENPITEET

Lapsi sijaishuollossa : yhteydenpidon rajoittaminen ja rajoitustoimenpiteet
Tekijä: Kati Saastamoinen
Kustantaja: Edita Publishing Oy (2018)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   59,80

Katso myös

Lastensuojelulaki : käytäntö ja soveltaminen
Tekijä: Tapio Räty
Kustantaja: Edita Publishing Oy (2015)
Saatavuus: Noin 4-7 arkipäivää
EUR   91,50
Potilasoikeus
Tekijä: Irma Pahlman
Kustantaja: Edita Publishing Oy (2019)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   81,90
Lastensuojelun perhehoito
Tekijä: Mirjam Araneva
Kustantaja: Alma Talent (2018)
Saatavuus: Noin 1-2 arkipäivää
EUR   78,70
Lapsen suojelu : toteuttaminen ja päätöksenteko : käsikirja lapsen asioista päättäville
Tekijä: Mirjam Araneva
Kustantaja: Talentum Oyj (2016)
Saatavuus: Noin 1-2 arkipäivää
EUR   76,20
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
396 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
2018, 15.12.2017 (lisätietoa)
ISBN:
9789513771768

EUR
59,80

Tuote ei tilattavissa.
Lapsi sijaishuollossa : yhteydenpidon rajoittaminen ja rajoitustoimenpiteetzoom

59.80€ (Alv 10%) 54.36€ (Alv 0%)


Kaikki lapselle kuuluvat perus- ja ihmisoikeudet tulee huomioida lapsen sijaishuollon aikaisessa työskentelyssä, joka on julkinen hallintotehtävä riippumatta siitä, kuinka lapsen sijaishuolto on järjestetty. Lapsen sijaishuollolla tarkoitetaan lapsen sijoittamista kodin ulkopuolelle huostaanottopäätöksellä, kiireellisen sijoituksen päätöksellä tai hallintotuomioistuimen väliaikaisella määräyksellä. Lapsen sijaishuollon toteuttaminen on merkittävän julkisen vallan käyttöä, jonka tulee perustuslain 2 :n 3 momentin mukaan perustua lakiin ja kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia.

Lapsen perus- ja ihmisoikeuksia voidaan rajoittaa sijaishuollon aikana lastensuojelulaissa säädetyin tavoin - tämä voi perustua joko lapsen etuun tai toisen henkilön suojaamiseen. Lapsen sijaishuollon aikaisista rajoituksista säädetään lastensuojelulain 11 luvussa, johon on koottu säännökset lapsen yhteydenpidon rajoittamisesta sekä rajoitustoimenpiteistä. Lastensuojelulaitoksien hoito- ja kasvatushenkilökunnan sekä lapsen sijaishuollon valvonnasta vastuussa olevan sijaishuollon aikaisen vastuusosiaalityöntekijän ja muiden sijaishuollosta vastaavien toimijoiden tulee tuntea nämä lapsen sijaishuollon aikaiset rajoitussäännökset.

Lapsen sijaishuollon aikaiset rajoitussäännökset uudistettiin kokonaisuudessaan vuonna 2006, jonka jälkeen näihin säännöksiin on tehty vuosien varalle useampia tarkentavia muutoksia. Tämän lisäksi viime vuosina on tullut paljon näitä rajoituksia koskevaa oikeuskäytäntöä ja lukuisia eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisuja sekä erilaisia ohjeistuksia ja linjauksia. Näitä kaikkia tärkeitä tulkintoja on koottu tähän teokseen avaamaan rajoituksia koskevia säännöksiä tarkemmin.

Kirja on tarkoitettu käsikirjaksi ja apuvälineeksi lastensuojelulaitoksien hoito- ja kasvatushenkilökunnalle, lastensuojelun sosiaalityöntekijöille ja -ohjaajille sekä muille lapsen sijaishuollosta vastaaville toimijoille. Kirjassa käsitellään käytännönläheisesti kaikki lastensuojelulain mukaiset lapsen sijaishuollon aikaiset rajoitukset. Teoksessa kuvataan lapsen yhteydenpidon rajoittamisen ja rajoitustoimenpiteiden edellytykset, päätöksentekoprosessi ja muut rajoitusten käyttöön vaikuttavat seikat yksityiskohtaisesti ja laajan oikeuskäytännön avaamana. Teos toimii näin lapsen sijaishuollosta vastaavien työntekijöiden työvälineenä, jollaisena sitä voidaan käyttää käytännönläheisen kirjoitustavan ja kattavan sisällysluettelon tukemana.

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yhteiskunta > Oikeustiede > Julkis- ja hallinto-oikeus > Sosiaalioikeus


EUR
59,80
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste