SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Paikannimet
39,40 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
612 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1
Julkaisuvuosi:
Takakansi

PAIKANNIMET-sanakirjassa on 612 sivulla 6 200 aakkosiin järjestettyä paikannimeä kaikkialta maailmasta. Kirjassa esitellään yksissä aakkosissa mm.
– kaikki maanosat, maat, tärkeät kaupungit (mm. pääkaupungit)
– isojen maiden hallintoalueet, maiden ensimmäisen asteen hallintoalueyksiköiden nimitykset suomeksi, paikallisella kielellä ja englanniksi
– huomattavat luonnonpaikat (mm. joet, järvet, meret, vuoret, vuoristot)
– hallitusmuodon nimitykset siinä muodossa kuin ne esiintyvät maiden pitkissä nimissä
– kirjaintunnukset: ISO-standardin mukaiset maannimitunnukset (esim. FI, FIN), autojen kansainväliset maannimitunnukset (esim. FIN) ja joidenkin maiden ensimmäisen asteen hallintoalueiden kansalliset kirjaintunnukset esim. TX (Texas)

Teoksen nimet esiintyvät jatkuvasti mediassa. Yksiselitteisesti ja yhdenmukaisesti nimetyt paikat selkeyttävät niin tiedonvälitystä kuin liikkumistakin. Uutuutena teoksessa on lukuisia nimien alkuperäselityksiä eli etymologioita.

PAIKANNIMET-sanakirja on tarkoitettu kaikille niille, jotka tarvitsevat työssään maailman paikannimien oikeinkirjoitus-, ääntämis-, taivutus- ja tavutusohjeita.

Kerkko Hakulinen on maantieteilijänä erikoistunut paikannimistöön, nimistön yleiseen standardointiin ja erityisesti maailman suomenkielisen paikannimistön normaalistamiseen ja oikeinkirjoitukseen. Kerkko Hakulinen on osallistunut useiden maailmankartastojen ja maantieteellisten tietokirjojen toimitustyöhön.


Ennakkotieto

Sanakirjassa ovat hakusana-artikkeleina maanosat, maat ja niiden pääkaupungit, useat muut tärkeät kaupungit, isojen maiden ensimmäisen asteen hallintoalueet, merkittävät luonnonpaikat (joet, järvet, meret, vuoristot jne.), luontonimiin sisältyvät termit, kaikkien maiden hallintoalueyksiköiden ja hallitusmuotojen nimitykset sekä maiden ja monien hallintoalueiden kirjaintunnukset. Nimet ja nimitykset annetaan suomen lisäksi paikallisilla virallisilla kielillä ja englanniksi. Sana-artikkeleissa on yleistiedon lisäksi nimien ääntö-, taivutus- ja tavutusohjeet. Sana-artikkelien lopussa kerrotaan nimien synnystä ja merkityksistä. Nämä etymologiat ovat uutta suomalaisessa maantieteellisessä kirjallisuudessa.

Sanakirja sisältää noin 6 200 paikannimeä. Se antaa tietoa maantieteestä ja maailmasta samoin kuin kielistä. Teos on tarkoitettu suomen kielestä, nimistä ja nimien kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Tekijä, fil. lis. Kerkko Hakulinen on maantieteilijänä erikoistunut paikannimistöön, nimistön yleiseen standardointiin ja erityisesti suomenkielisten nimien normaalistamiseen ja oikeinkirjoitukseen.24406

Paikannimetzoom
Näytä kaikki tuotetiedot
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ