SILVIISII. ETELÄ-KARJALAN MURTEEN SANAKIRJA

Silviisii. Etelä-Karjalan murteen sanakirja
Tekijä: Kaisu Lahikainen
Kustantaja: WSOY (2004)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   9,90
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
132 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Painos:
1-2. painos
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789510288993

EUR
9,90

Tuote ei tilattavissa.
Silviisii. Etelä-Karjalan murteen sanakirjazoom

9.90€ (Alv 10%) 9.00€ (Alv 0%)


Takakansi

"Oikei tul suu hyvämakuseks ko sai haastaaksei siu kansais."

Kylhä sie tiijät: myö eteläkarjalaiset ollaa ilosii ja mukavii, lepposii ja höylii, sukkelii ja sutkii. On pitänt oppii tulemaa toisii kans toimee. Ei oo saant koukutella ja kaarittaa. "Vaik nielussais ois sape maku, ni suu pittää olla ko imeläkuorkukko", tälviisii on neuvottu.

Tää kirja o silviisii tehty, et pohjan on se murre ja haastamise tapa, mikä on olt tavaline läntisemmäs Etelä-Karjalas, niiko Lappeel ja Jääskes ja Antreas ja Viipuri suunal. Eteläkarjalaine murre o siit kummaline, et sitä o haastettu melkei joka paikas omal tavallaa. Sen tähe täs kirjaskii on moni sana annettu kahel tai usseemmalkii viisii.

Lappeenrantalainen Kaisu Lahikainen on opettaja, suomentaja ja free lance -toimittaja. Hän on työskennellyt Karjala-lehdessä ja Karjalan liitossa. Hän myös eteläkarjalansi Asterix-albumin Kallija tyttölöi.


Ennakkotieto

”Tul iha suu hyvämakuseks, ko sai siu kanssais haastaa.”

Kestosuosion saavuttanut WSOY:n murresanakirjasarja, jossa on kuudessa vuodessa ilmestynyt jo kymmenen teosta, täydentyy nyt jo 11. murresanakirjalla.

Karjalaiset ja heidän jälkeläisensä ovat kaivanneet ja odottaneet näppärää kieliapua tilanteisiin, joissa nopeasti saisi ilmaistuksi mummolle kiitokset tai kirjoitetuksi korttiin onnentoivotukset aidolla murteella. Silviisii-murresanakirjan konsepti noudattaa muutamassa aiemmassa murresanakirjassa noudatettua linjaa: aakkosellinen hakemisto eteläkarjala–suomi- ja suomi–eteläkarjala-suuntaan, eteläkarjalaisia lause-esimerkkejä ja ilmaisuja malliin "Joha mie sanoi vaikken mittää virkkant!" ja lisänä tekijän persoonallisia muita lukuja. Mustavalkokuvat osuvine kuvateksteineen täydentävät teosta.

Kaisu Lahikaiselta kyseltiin Karjalan Liiton töissä tuon tuostakin eteläkarjalaista murreopasta tai murresanastoa, ja lopulta hän päätti laatia murresanakirjan, jossa eteläkarjalaisten murresanojen ja niiden suomenkielisten selitysten lisäksi annetaan ihmisten kaipaamia lauseita, toivotuksia, onnitteluja, valittelujakin.

Maaliskuu o Minimurresanakirjasarja o Nid. o N. 140 s. o Formaatti 105 x 150 mm o Luokitus 88.2503825583


Asiasanat: sanakirjat murteet suomen-kieli itämurteet kaakkoismurteet
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Kaunokirjallisuus. Kirjallisuustiede. Kielitiede > Suomalais-ugrilaiset kielet > Suomen kieli > Suomen kielen murteet


EUR
9,90
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste