SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Noitavainot Euroopassa Myytin synty
27,10 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
303 sivua
Asu:
Määrittelemätön
Julkaisuvuosi:
2006, 01.01.2006 (lisätietoa)
Noitavainot ovat Euroopan historian arvoituksellisimpia ilmiöitä. Toisin kuin yleisesti ajatellaan, noitavainot eivät alkaneet pimeällä keskiajalla, vaan uuden ajan alussa, jolloin myös länsimainen luonnontiede syntyi. Vainot olivat kiihkeimmillään Galileo Galilein elinaikana. Mutta miksi ja miten noitavainot syntyivät? Mistä kehittyi käsitys, että naiset lentävät luudalla noitasapattiin, mihin muuten ei keskiajalla uskottu. Mistä noitavainoissa oli oikeasti kysymys? Keitä vainottiin ja miksi? Entä kuinka monet suomalaiset joutuivat roviolle?

Marko Nenosen kirja on ensimmäinen yleistajuinen ja kattava suomenkielinen esitys Euroopan noitavainoista. Nenonen kuroo jännittävästi auki noitavainojen mysteeriä. Kirja ei kerro vain siitä mitä noitavainojen aikana tapahtui, vaan myös sen, miten vainoja on selitetty eri aikoina ja eri maissa.

Marko Nenonen (s. 1956) on tutkinut noitavainoja jo vuosia. Hän on tutkinut myös mm. hevosten, liikenteen ja pakkotöiden historiaa. Lapiolinjalla-teos herätti keväällä 2006 keskustelun Suomen työttömien pakkotöistä.

Noitavainot Euroopassa Myytin syntyzoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ