SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Noitavainot Euroopassa - Paholaisen apuna
27,10 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
317 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
2007, 01.01.2007 (lisätietoa)
Noitavainot Euroopassa -teoksen toinen osa jatkaa myyttien purkamista.

Keitä noidat todella olivat? Katteettomat mielikuvat noitasapatin ihmeellisyyksistä lentävine naisineen ja piruineen ovat peittäneet alleen sen, mitä noidat todella tekivät ja miten he elivät. Noitavainoista on syytetty julmia inkvisiittoreita, mutta suurin rooli vainojen synnyssä oli tutuilla ja hyvillä naapureilla. Marko Nenonen jatkaa toisessa noitavainoja käsittelevässä kirjassaan myytin purkamista. Noitavainot kertovat myös siitä, mitä nykyajan poliittiset ja kansalliset vainot ovat syntyneet.

Marko Nenonen purki ansiokkaasti ja persoonallisesti noitavainojen myyttiä edellisessä teoksessaan Noitavainot Euroopassa - Myytin synty. Paholaisen apuna -kirja kertoo tarinan siitä, miten oikeille noidille kävi ja miksi vainot todella syntyivät. Kirjasta selviää sekin, mikä yhteys menneiden aikojen noidilla on nykyajan shamaaneihin, paholaisen palvojiin ja uusnoitiin. Nenosen eläväisen käsittelyn saavat tuta myös tutkijat, jotka ovat selittäneet vainoja oman aikansa muotien mukaan.

Marko Nenonen on tutkinut magian, okkultismin ja noitavainojen historiaa yli 20 vuotta. Hän on Tampereen yliopiston historian dosentti.

Noitavainot Euroopassa - Paholaisen apunazoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ