NAISET TAITEEN RAJOILLA

Naiset taiteen rajoilla
Tekijä: Riitta Konttinen
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi (2010)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   28,50
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
270 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2010, 05.05.2010 (lisätietoa)
ISBN:
9789513153656

EUR
28,50

Tuote ei tilattavissa.
Naiset taiteen rajoillazoom

28.50€ (Alv 10%) 25.91€ (Alv 0%)


Kunnianosoitus Suomessa toimineille naistaiteilijoille 1800-luvulla, jolloin naiset alkoivat saada tilaa miehisenä pidetyllä kentällä.

Suomen 1800-luvun naistaiteilijoiden tarinoista löytyy hauskoja ja surullisia, dramaattisia ja hiljaisia kohtaloita, jotka kaikki ovat omalla tavallaan koskettavia ja kertovat osaamisesta, uskalluksesta ja uskosta omiin voimiin - yhteiskunnan monesti asettamista esteistä huolimatta.

Etenkin 1870-lukua voi pitää murroskohtana, joka toi esiin Suomen taiteen tunnetuimmat naistaiteilijat Helene Schjerfbeckin, Maria Wiikin, Ellen Thesleffin ja Elin Danielson-Gambogin.

Koska taiteilijuus oli naisilta pitkään sukupuolen vuoksi kiellettyä, he joutuivat vuosisatojen kuluessa valtaamaan itselleen hitaasti maaperää taiteen alueella. Teos suhteuttaa naisten taiteilijana toimimisen yhteiskunnan ja kulttuurin kehitykseen ja naisten asemassa tapahtuneisiin muutoksiin. Esille nostetaan paitsi jo tunnettuja ja arvostettuja naistaiteilijoita myös ennestään tuntemattomia tekijöitä.


Asiasanat: naiset taiteilijat kuvataiteilijat taidemaalarit kuvanveistäjät maalaustaide kuvanveisto naisen-asema taidehistoria
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Taiteet. Liikunta > Taide. Taidehistoria > Yleinen taidehistoria


EUR
28,50
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste