HÄPEÄ! NÖYRYYTTÄMISEN JA HÄPEÄMISEN JÄLJILLÄ

Häpeä! Nöyryyttämisen ja häpeämisen jäljillä
Tekijä: Satu Lidman
Kustantaja: Atena Kustannus Oy (2011)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   30,30

Katso myös

Äidin sylissä ja muita kuvakulmia äitiyteen
Tekijä: Suvi Niinisalo
Kustantaja: Atena Kustannus Oy (2011)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   31,00
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
300 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
2011, 31.03.2011 (lisätietoa)
ISBN:
9789517967204

EUR
30,30
Ilmainen toimitus
19,90

Tuote ei tilattavissa.
Häpeä! Nöyryyttämisen ja häpeämisen jäljilläzoom

30.30€ (Alv 10%) 27.55€ (Alv 0%)


Poskia kuumottaa tai tekee mieli vajota maan alle. Häpeä ei kuulu elämän mukaviin asioihin, mutta suuria asioita sekä tehdään että jätetään tekemättä häpeän vuoksi: käsitykset häpeästä ja kunniallisuudesta säätelevät puolison valintaa, seksuaalisuutta, rangaistuskulttuuria ja juomatapoja. Mutta voiko häpeä olla myös terveellinen ja tarpeellinen kokemus?

Häpeä! kysyy, mitä häpeä oikein on. Samaan kirjaan mahtuvat niin Raamatun sananlaskut, historialliset häpeärangaistukset kuin nykyihmiset, jotka kokevat myötähäpeää katsoessaan tosi-tv:tä. Historioitsija Satu Lidman on koonnut kirjaan laajan historiallisen aineiston mutta myös haastatellut kymmeniä eritaustaisia nykyihmisiä heidän häpeäkokemuksistaan.

Kirja käsittelee häpeän vuosituhantista historiaa esimerkiksi kasvatuksen, ruumiillisuuden, sairauden ja väkivallan kautta. Kulttuuri, uskonto ja sukupuoli vaikuttavat siihen, mitä koetaan häpeälliseksi, mutta lähes aina häpeän historia on myös erilaisuuden historiaa.

Kirja osoittaa kipeästi, että emme ikinä pääse eroon häpeästä ja sen välttelystä; haemme toisten ihmisten hyväksyntää. Häpeällä hallitseminen ei ole menneisyyttä, vaan se on edelleen esillä, kun puhutaan uskonnoista, perheväkivallasta tai lasten, naisten ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksista.

FT Satu Lidman (s. 1973) on helsinkiläinen historioitsija, joka on väitellyt 1500- ja 1600-lukujen häpeärangaistuksista. Hän toimii tutkijatohtorina Turun yliopistossa.


Asiasanat: häpeä kunnia pilkanteko syyllisyydentunne alemmuudentunne tunteet asenteet kulttuurihistoria mentaliteettihistoria psykohistoria kasvatushistoria
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Historiantutkimus. Yleinen kulttuurihistoria yleinen sotahistoria ja arkeologia > Yleinen kulttuurihistoria


EUR
30,30
Ilmainen toimitus
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste