PUURAKENTAMINEN

Puurakentaminen
Tekijä: Siikanen Unto
Kustantaja: Rakennustieto oy (2008)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   39,30

Katso myös

RAKENNUSAINEOPPI
Tekijä: Unto Siikanen
Kustantaja: Rakennustieto oy (2009)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   34,70
Muuraustyöt
Tekijä: Reino Kavaja
Kustantaja: Rakennustieto Oy (2011)
Saatavuus: Noin 1-2 arkipäivää
EUR   35,60
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
331 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789516828629

EUR
39,30

Tuote ei tilattavissa.
Puurakentaminenzoom

39.30€ (Alv 10%) 35.73€ (Alv 0%)


Perinteinen suomalainen puutalo oli hirsirakenteinen aina 1940-luvulle saakka, ja rakennustekniikka perustui vahvaan perinneosaamiseen. Uudet rakennustekniikat ja rakennusmateriaalit ovat tuoneet viime vuosikymmeninä uusia toiminnallisia ja rakenteellisia ratkaisuja, jotka edellyttävät vankkaa asiantuntemusta. Jotta vaurioilta vältyttäisiin, suunnittelijoiden ja rakentajien on tunnettava rakennusmateriaalien ominaisuudet sekä rakennukseen ja rakenteisiin vaikuttavat rakennusfysikaaliset tekijät.

Puurakentamisen mitä-miksi-miten-kirja käsittelee monipuolisesti suomalaista puurakentamista. Kirjassa selostetaan puurakentamisen perinteiset ja uusimmat tekniikat sekä niiden soveltaminen suomalaiseen puurakentamiseen. Aluksi tarkastellaan puuta rakennusmateriaalina, sen teknisiä ja fysikaalisia ominaisuuksia, puutuotteita, puun suojausta sekä puun käyttöä sääteleviä määräyksiä ja ohjeita. Puurakenteiden fysikaalinen toiminta käydään perusteellisesti läpi rakennuksessa esiintyvistä painesuhteista lämmön-, äänen- ja kosteudeneristykseen sekä palonkestävyyteen. Puutalon rakenteet esitellään yksityiskohtaisesti perustuksista vesikattoon, ulko- ja väliseinistä ulkoverhoukseen ja saunan rakenteisiin. Lisäksi esitellään puuelementtijärjestelmät, perinteinen hirsirunko sekä avoin puurakennusjärjestelmä. Laaja ja yksityiskohtainen kuvitus täydentää havainnollista tekstiä.

Puurakentaminen on monipuolinen käsikirja suunnittelijoille, oppikirja rakennusalan opiskelijoille ja perusteos kaikille puurakentamisen parissa työskenteleville.

Kirjan kirjoittaja, arkkitehti, professori Unto Siikanen on käytännön suunnittelutyön lisäksi opettanut vuosien ajan puurakentamista korkeakouluissa.


Asiasanat: talonrakennus puurakennukset puurakentaminen puurakenteet rakennusaineet puu puutuotteet ominaisuudet
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Tekniikka. Teollisuus. Käsityö. Maa- ja metsätalous kotitalous. Liiketalous. Liikenne > Rakennustekniikka > Talonrakennus > Rakennusaineet. Rakennustyöt


EUR
39,30
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste