SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Tanssilavat. Suomalaisen tanssilavakulttuurin taustat
32,90 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
229 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Tanssilavakirja. Tanssista, lavoista ja lavojen lavatansseista luo viihdyttävän katsauksen suomalaiseen tanssilavakulttuuriin. Teoksessa pohditaan tanssin ja ihmisen suhdetta kautta aikain, tanssien institutionalisoitumista ja kulkeutumista Pohjolan perukoille, missä on syntynyt merkittävä ja omaperäinen tanssikulttuurin muoto - lavatanssit.

Suomeen rakennettiin lavatanssien kulta-aikana pilvin pimein tanssilavoja. Yksinkertaisimmillaan talkoovoimin pystytetty rakennelma tai tarkkaan suunniteltu täyden palvelun suurlava -Tanssilavakirja esittelee tanssilavojen tyypit ja kertoo hyvän tanssilavan ominaisuuksista. Lavatanssiin vielä perehtymätön saa lisäksi hyödyllistä tietoa lavojen tansseista ja kirjoittamattomasta etiketistä. Tanssilavakirja sisältää myös kertomuksia menneiden vuosikymmenien tanssilavoilta. Suomen kaikkiaan lähes 600 tanssilavaa ja muuta tanssilavapaikkaa löytyy kirjan luettelosta.

Pentti Yli-Jokipii on professori Turun yliopiston maantieteen laitoksella. Hän on tutkinut tanssilavojen levinneisyyttä ja muutoksia Lounais-Suomessa sekä synnyinmaakunnassaan Pohjanmaalla. Kerkko Hakulinen on Helsingissä asuva filosofian lisensiaatti, maantieteilijä, jonka pitkäaikainen harrastus on lavatanssi.

Tanssilavat. Suomalaisen tanssilavakulttuurin taustatzoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ