Ihmisiä kaikkialla maailmassa yhdistää yksi asia: joillain menee paremmin kuin toisilla
Superrikkaat ja rutiköyhät tutustuu eriarvoisuuteen kuudessa eri maailmankolkassa: Australiassa tavataan äkkirikastunut yrittäjä, Yhdysvalloissa keskiluokkainen perhe ja seurapiirileijona, Guatemalassa vallankumouksellinen järjestöjyrä, Malesiassa rotutietoinen pienyrittäjä ja Japanissa joukko anarkistisia porvarinuoria.
Superrikkaat ja rutiköyhät on matkakirja, jossa tutkitaan paikkojen ja nähtävyyksien sijasta yhteen maailmaan suurimmista haasteista. Eriarvoisuus ei tarkoita vain tulo- ja elintasoerojen kasvua, Afrikan nälkää ja Bangladeshin hikipajoja, vaan se on paljon arkisempaa. Ystävämme, vaatevalintamme, asuinpaikkamme ja liikkumistapamme luokittavat meidät johonkin joukkoon ja erottavat meidät toisista ryhmistä, jotka tekevät toisenlaisia valintoja. Luokkayhteiskunta on kaikkialla.
Päivi ja Santeri Kannisto ovat it-miljonääripariskunta, joka siirtyi vuonna 2004 ryysyköyhälistöön nomadielämää viettämään. Tässä teoksessa he tempaavat lukijan pohtimaan, mistä eriarvoisuus syntyy ja onko sitä mahdollista torjua. Eriarvoisuus herättää suuria tunteita, sillä se kertoo kaikkein arimmista ja kipeimmistä aiheista: millaisina me näemme itsemme ja muut, ja millaisena muut näkevät meidät.
Vapaana elämisen taito-teoksesta sanottua: ”Tuulettaa raikkaasti yleisiä totuuksia kansallisvaltiosta, kansasta, kansalaisuudesta, rahataloudesta, vallasta, etiikasta, onnellisuudesta ja nykyisestä tiukkaan aikataulutetusta elämänmuodosta.” -Helsingin Sanomat