Omakauppa Ohjeita myyjälle Ohjeita ostajalle Säännöt ja ehdot

Myyjäksi rekisteröityminen

Jotta voit myydä tuotteita verkkokaupassamme, sinun tulee ensin rekisteröityä asiakkaaksi. Anna rekisteröinnin yhteydessä henkilötunnuksesi ja toimiva sähköpostiosoite. Rekisteröinnin jälkeen sinun tulee vahvistaa sähköpostiosoitteesi Omat tiedot -sivulla antamasi sähköpostiosoitteen yhteydessä.

Voit myös antaa tilinumerosi jos haluat myynneistäsi kauppasumman aina automaattisesti haluamallesi tilille. Jos et ole antanut tilinumeroa, saat aina kaupan jälkeen automaattisesti tilinumeropyynnön erikseen.

Tuotteen ilmoittaminen myyntiin

Tuotteen voit ilmoittaa myyntiin painamalla Bookyllä myynnissä olevan tuotteen yhteydessä linkkiä "haluan myydä tämän kirjan" tai Omakaupan etusivulla olevasta linkistä.

Tuotteelle kannattaa aina antaa ISBN-numero, jotta saat tuotteellesi parhaan mahdollisen näkyvyyden. ISBN-numero on pituudeltaan 10 tai 13 merkkiä ja löytyy kirjan takakannesta tai ensimmäisiltä sivuilta. Booky.fi tallentaa ISBN-numeron aina 13 merkin mittaisena ilman väliviivoja.

Täytä tuotteen muut tiedot huolellisesti ja rehellisesti. Epärehellisyys tai tuotteen kunnon liioittelu saattaa johtaa ostajan reklamaatioon ja siten kaupan peruuntumiseen. Kirjoita tuotteesta mieluiten aina kuvaus joka kertoo tuotteen kunnosta tai muusta olennaisesta asiasta tuotteeseen liittyen. Tuotteen tietoihin ei saa laittaa linkkejä tai muuta viittausta ulkoisille sivuille tai myyjän yhteystietoja.

Anna lopuksi tuotteelle hinta ja paina "Laske"-painiketta. Laskuri näyttää toteutuvasta kaupasta sinulle kuuluvan osuuden ja Bookyn välityspalkkion jolla katetaan mm. järjestelmän ylläpito- ja markkinointikulut. Tuotteen ilmoittaminen myyntiin on täysin ilmaista. Bookyn välityspalkkio peritään vain syntyneistä kaupoista.

Ota hinnoittelussa huomioon tuotteen kysyntä. Kysynnän arviointia helpottaa laskurin hinta-osioissa oleva "Kirjan kysyntä"-kohta, joka ilmestyy jos olet hakenut tuotteen ISBN-numerolla. Suosittuja ja hyväkuntoisia tuotteita ei kannata myydä liian edullisesti. Myös uutena loppuunmyydyt, mutta sinulla myynnissä olevat tuotteet saattavat olla arvokkaita koska niitä ei saa muualta.

Kun olet täyttänyt kaikki kohdat ja hyväksynyt Omakaupan ehdot, voit ilmoittaa tuotteen myyntiin. Tuote näkyy sivuillamme heti.

Tuotteen myyntiaika riippuu tuotteen kysynnästä, kunnosta ja asetetusta hinnasta. Hyväkuntoinen, kysytty ja sopivan hintainen tuote saatetaan myydä tunneissa. Kirjan menekki riippuu myös vuodenajasta: esimerkiksi oppikirjoja myydään usein pääasiassa tiettyinä vuodenaikoina. Vähän kysyttyjä tuotteita ei välttämättä saa myytyä koskaan, mutta myymättömistä tuotteista ei myöskään aiheudu myyjälle mitään kuluja. Tuotteet voivat olla myynnissä niin kauan kuin myyjä haluaa.

Kaupan syntyminen ja toimenpiteet kaupan aikana

Kun asiakkaamme on ostanut sinulta tuotteen, saat siitä ilmoituksen sähköpostitse ja myös SMS-viestinä jos olet yhteystiedoissasi antanut puhelinnumeron. Sähköpostiviestissä on linkki kauppasivulle, jolla myydyn tuotteen tai tuotteiden kauppa käsitellään. Lue aina huolellisesti sivulla olevat ohjeet.

Lähetä myyty tuote ostajalle viipymättä. Ostajan osoitetiedot näet kauppasivulla. Kun olet postittanut tuotteen tai olet viemässä sitä postitettavaksi, vahvista tuotteen lähetys kauppasivulla. Jos et vahvista lähetystä 7 vuorokaudessa, kauppasta syntyy automaattisesti reklamaatio. Myyjä maksaa mahdollisesta peruuntumisesta huolimatta Booky.fi:n välityspalkkion.

Muista säilyttää mahdolliset todisteet lähettämästäsi tuotteesta ja sen postituksesta mahdollisia ongelmatilanteita varten. Todisteita voivat olla esim. Postin seurantatunnus, kuitti ja vaikkapa valokuva lähetetystä tuotteesta ja sen kunnosta. Arvokkaita tuotteita lähetettäessä suosittelemme Booky-pakettia tai Postin seurantakoodilla varustettua lähetystä. Todisteet helpottavat ongelman selvittämistä reklamaation yhteydessä.

Kauppasivulla myyjä ja ostaja voivat tarvittaessa lähettää toisilleen viestejä. Esimerkiksi myyjä voi lähettää ostajalle Postin seurantakoodin tuotteen lähetyksen jälkeen jos tuote on lähetetty pakettina.

Kun olet lähettänyt tuotteet ja vahvistanut lähetyksen, odota että ostaja hyväksyy kaupan. Ostajalla on 10 vuorokautta aikaa hyväksyä kauppa, jonka jälkeen ostajan katsotaan automaattisesti hyväksyneen kaupan. Kaupan hyväksymisen jälkeen tilitämme sinulle osuutesi kaupasta. Jos ostaja reklamoi, käsittelemme reklamaation tapauskohtaisesti. Jos tuote on asianmukaisesti toimitettu ostajalle ja myös ilmoituksen mukaisessa kunnossa, ostajalla ei ole palautusoikeutta tuotteelle.

Myyjä vastaa postituksissa hukkuneista lähetyksistä. Booky.fi ei vastaa postituksissa hukkuneista lähetyksistä.

Myyjä saa syntyneen kaupan välityspalkkiosta kuitin. Myyntejäsi ja ostojasi voit seurata myös Omat tiedot, Käytetyt sivun alta. Myyjän kauppaosuus tilitetään myyjälle viikon kuluessa siitä kun ostaja on hyväksynyt kaupan ja myyjä on ilmoittanut meille tilinumeronsa.

Myyjän lomamatkat tai muu väliaikainen poissaolo

Jotta kaupankäynti on sujuvaa ja ongelmatonta myyjän ja ostajan kannalta, kauppojen käsittelyvaiheissa on aikarajat. Myyjällä on kaupan syntymisen jälkeen 7 vuorokautta aikaa lähettää tuote ostajalle. Määräajan umpeuduttua kauppasta syntyy reklamaatio ja Booky.fi perii myyjältä syntyneen kaupan välityspalkkion. Myyjän tulee olla sähköpostitse saavutettavissa kaupan syntymisestä sen sulkeutumiseen saakka, jotta kauppa ja mahdoliset ongelmatilanteet voidaan käsitellä loppuun.

Jotta myyjä, ostaja ja Booky.fi välttyvät turhilta tilauksilta ja kuluilta, tulisi myyjän aina ilmoittaa itsensä tauolle yli viikon mittaisille lomille lähtiessä. Tauolle ilmoittaminen on helppoa Omat tiedot, Käytetyt -sivulta. Lomalta palatessa voit helposti ja nopeasti samalta sivulta palauttaa tuotteesi takaisin myyntiin.