SULJE VALIKKO

avaa valikko

Haasteena luottamus - Työyhteisön sosiaalinen pääoma ja syvärakenne
55,30 €
Edita Lakitieto Oy
Sivumäärä: 244 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2005 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
Organisaatiokulttuurin syvärakenne on kuin koralliriutta: historian kuluessa muotoutunut, pinnanalaista elämää kuhiseva järjestelmä. Pinnanalaiset ja pitkän ajan kuluessa muotoutuneet syvärakenteet vaikuttavat organisaation toimintaan ja saavat ihmiset toimimaan joskus epärationaalisesti, jopa tuhoavastikin.

Toimivan työyhteisön tärkeimpiä ominaisuuksia on luottamus. Mitä enemmän luottamusta sitä enemmän ihmiset antavat omaa kapasiteettiaan organisaation käyttöön. Organisaation syvärakenteiden pitää tukea luottamuksen ilmapiiriä. Syvärakenteet tulee tiedostaa ja tehdä näkyviksi, jotta niihin voidaan tarttua ja niitä voidaan muuttaa luottamusta ruokkivaan suuntaan.

Haasteena luottamus antaa keinot organisaatiokulttuurin analysoimiseen ja ihmisten ja ryhmien käyttäytymisen laajempaan ymmärtämiseen. Siten se lisää selkeyttä usein kaoottiselta tuntuvaan organisaation sisäiseen maailmaan. Esimiehille se antaa konkreettisia apuvälineitä työyhteisönsä hyvinvoinnin kehittämiseen ja luottamuksen rakentamiseen.
Kirjan kirjoittajilla, Marja Mäkipeskalla ja Terttu Niemelällä, on pitkä ja monipuolinen kokemus työelämän kehittämisestä. Haasteena luottamus syventää kirjoittajien aiemmin ilmestyneen kirjan "Hengittävä työyhteisö - johtamista muutosvirrassa" teemaa yhteisöllisyydestä ja johtamisesta.


Haasteena luottamus - Työyhteisön sosiaalinen pääoma ja syvärakennezoom


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!Tietosuojaseloste