Eeva Voutilainen

Haullasi löytyi yhteensä 6 tuotetta
Haluatko tarkentaa hakukriteerejä?Osumia omakaupassa: näytä

Kasvissyöjäksi - miksi ja miten
Tekijä: Gould Merkka & Voutilainen Eeva
Kustantaja: Art House oy (2009)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   28,30
Mustikka. ruis ja rypsi
Tekijä: Soili Soisalo; Eeva Voutilainen
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Otava (2010)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   30,10
Ravitsemustaito
Tekijä: Eeva Voutilainen; Mikael Fogelholm; Marja Mutanen
Kustantaja: Sanoma Pro Oy (2015)
Saatavuus: 1 arkipäivä
EUR   54,40
Pohjolan ruokavalio
Tekijä: Soili Soisalo; Eeva Voutilainen; Suvi Laine
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Otava (2015)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   22,50
Ruokarytmi : hyvän mielen ruokavalio
Tekijä: Soili Soisalo; Eeva Voutilainen; Laura Riihelä (valok.)
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi (2017)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   27,60
Kasvisruokaa viisaasti
Tekijä: Eeva Voutilainen; Soili Soisalo; Anna-Liisa Elorinne
Kustantaja: Kustannus oy Duodecim (2019)
Saatavuus: Noin 3-4 arkipäivää
EUR   28,10
    

KASVISSYÖJÄKSI - MIKSI JA MITEN

Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789518844504

EUR
28,30

Tuote ei tilattavissa.
Kasvissyöjäksi - miksi ja mitenzoom

28.30€ (Alv 10%) 25.73€ (Alv 0%)

Kuvaus
Katso myös
Kasvissyönnin suosio kasvaa Suomessa ja maailmalla koko ajan voimakkaasti. Yhä enemmän on saatu tieteellistä näyttöä siitä, että suurin osa ihmisen päivittäisestä energiasta tulisi saada kasvikunnan tuotteista. Kasvissyöjät ovat usein muita hoikempia; heillä esiintyy myös monia elintapasairauksia, kuten tyypin 2 diabetesta sekä sydän- ja verisuonisairauksia sekaruoan syöjiä vähemmän. Kasvissyönnin kasvavasta suosiosta ja terveydellisistä vaikutuksista huolimatta toistaiseksi ei ole ollut saatavilla hyvää suomenkielistä tietoteosta kasvissyönnistä. Tämä kirja käsittelee kasvissyöntiä laajasti ja monesta näkökulmasta.

Kirja jakaantuu kahteen osaan. Ravitsemustieteellinen osa antaa eväät täysipainoisen kasvisruokavalion muodostamiseen eri elämänvaiheissa ja kertoo mitä erityisesti on otettava huomioon niin tarpeellisten ravintoaineiden kuin sopivan energiansaanninkin kannalta. Kasvissyöjät rajoittavat eläinkunnan tuotteiden käyttöä. Mitä useampia ruokaryhmiä ja -aineita on jätetty pois, sitä tarkemmin on syytä perehtyä elintarvikkeiden koostumukseen ja ravinnonsaannin riittävyyteen.

Toisessa osassa kartoitetaan erilaisia henkilökohtaisia ja toisaalta kasvissyöntikulttuuriin perustuvia syitä, joiden perusteella ihmiset ovat päätyneet valitsemaan elämässään kasvisruokavalion: valinnat nojaavat mm. ruoan ympäristövaikutuksien arviointiin ja eettisiin perusteisiin. Kirjassa kerrotaan myös suomalaisten kasvissyöjien käytännön kokemuksista, jotka liittyvät heidän ruokavaliovalintaansa.

Kirjaa varten on haastateltu kymmeniä eri syistä kasvisruokavalion valinneita suomalaisia. Kirja on suunnattu erityisesti kasvissyönnistä kiinnostuneiden kasvavalle joukolle. Myös ruokatottumustensa vaikutuksista ympäristöön, muihin ihmisiin ja eläimiin kiinnostuneet löytävät kirjasta vastauksia kysymyksiinsä. Näiden lisäksi kirjasta löytyy tärkeää tietoa esimerkiksi kasvissyöntiä aloittelevien tai sitä harkitsevien nuorten vanhemmille sekä näiden nuorten tai kasvissyöjäperheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille.


Asiasanat: vegetarismi etiikka kasvisruoat ruokakulttuuri kasvisravinto ruokavaliot ravintoaineet ikäryhmät ravitsemuskäyttäytyminen terveysvaikutukset
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Luonnontieteet. Matematiikka. Lääketiede > Lääketiede. Terveydenhoito > Henkilökohtainen terveydenhoito > Ravinto-oppi. Ruokavaliot


EUR
28,30
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste