Sakke Yrjölä

Haullasi löytyi yhteensä 5 tuotetta
Haluatko tarkentaa hakukriteerejä?Suomen kalat
Tekijä: Sakke Yrjölä; Hannu Lehtonen; Kari Nyberg
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Nemo (2015)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   31,60
Suomen kalalajien tunnistusopas
Tekijä: Sakke Yrjölä; Hannu Lehtonen; Kari Nyberg
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Nemo (2016)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   21,10
Suomen kalalajien tunnistusopas
Tekijä: Sakke Yrjölä
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Nemo (2017)
Saatavuus: Noin 2-3 arkipäivää
EUR   21,10
Kalankäsittelyn opas
Tekijä: Sakke Yrjölä
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Nemo (2020)
Saatavuus: Noin 2-3 arkipäivää
EUR   30,00
Eränkävijä 2020-2021
Tekijä: Jussi Soikkanen (toim.); Teemu Järvi (kuv.); Sakke Yrjölä (kuv.)
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Otava (2020)
Saatavuus: 30.09.2020
EUR   26,30
    

SUOMEN KALAT

Arvostelut:
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
300 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2015, 15.03.2015 (lisätietoa)
ISBN:
9789522402783

EUR
31,60

Tuote ei tilattavissa.
Suomen kalatzoom

31.60€ (Alv 10%) 28.73€ (Alv 0%)

Kuvaus
Katso myös
Suomen kalat on jokaiseen kotikirjastoon sopiva tietoteos. Siinä esitellään kaikki sekä Suomen sisävesistöissä että merialueilla vakituisesti tavattavat kalalajit. Mukana ovat niin tutut ruokakalat kuin tuntemattomammatkin kalat nykyisestä lajistostamme. Kirjan yli sata lajia ankeriashailista peledsiian kautta töröihin ja piikkikampeloihin esitelläänasiantuntevin, ajantasaisin tiedoin sekä upeina piirroksina, joista jokainen on kuin taideteos.

Yleistajuinen ja vetävästi kirjoitettu teos toimiikin myös tunnistusoppaana kalabongareille eli fongareille. Yhtä kattavaa, ajantasaista kirjaa vesiemme kaloista ei ole tähän mennessä julkaistu. Suomen majakat -kirjan graafikon, kuvittaja Sakke Yrjölän käsin piirtämät ja maalaamat kuvat näyttävät kalan jokaisen suomun pyrstöevästä nokan kärkeen. Lajiesittelyistä, levinneisyydestä ja tietoiskuista vastaavat kalataloustieteen professori Hannu Lehtonen ja kalatutkija Kari Nyberg. Kaikki kirjantekjät ovat innokkaita kalamiehiä.

Kirjasta selviää mitä kaloja tietyntyyppiset vesistöt houkuttelevat, miten ympäristönmuutokset vaikuttavat kalakantaan sekä, miten mökirannasta napantun kalan voi tunnistaa ja sopiiko se ruokakalaksi. Kertooko kalan koko sen iästä? Miltä näyttää kalojen hääjuhla? Millaisia kutupaikkoja ne suosivat? Mistä kalamme ovat tulleet? Mitkä lajit valloittivat Suomen ensin? Miten uhanalaisia lajeja suojellaan? Miltä kotimaisten lajien tilanne näyttää nyt? Kirja vastaa kysymyksiin asiantuntevasti, havainnollisesti ja uusimpaan tutkimustietoon perustuen.

Kaunis tietoteos on hyvä lahjaidea kalastusta harrastavalle, mökkituliaisiksi tai luonnosta kiinnostuneelle. Sakke Yrjölä on palkittu graafikko ja kuvittaja. Hänen kalamaalauksistaan koottiin näyttely Kuvittaja-galleriaan vuonna 2012. Piirroksia varten Yrjölä ensin pyydystää kalan itse, tallentaa saaliinsa sitten kameralla, työstää kuvan edustavaksi piirrosmalliksi tietokoneella. Sitten hän vangitsee akvarellipaperille piirtämällä ensin kynällä kalan ääriviivat, suomut ja evät. Sen jälkeen Yrjölä rakentaa kerros kerrokselta kalan sävyt vesiväreillä vaaleasta tummaan. Hannu Lehtonen on toiminut Helsingin yliopiston kalataloustieteen professorina vuodesta 1995 alkaen ja sitä ennen erikoistutkijana vuodesta 1973. Hän on kirjoittanut kaloista ja kalastamisesta sekä tieteellisesti että kansantajuisesti moniin lehtiin ja kirjoihin. Kari Nyberg on otoiminut Helsingin yliopistossa kalatutkijana sekä kala- ja kalastusbiologian opettajana vuodesta 1991. Innokas kalaruokaharrastaja sekä kalankäsittelyn ja -jalostuksen ammattilainen on kirjoittanut kaloista esimerkiksi Erä- ja Kalastus-lehtiin.

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Luonnontieteet. Matematiikka. Lääketiede > Eläintiede > Selkärankaiset > Kalat


EUR
31,60
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste