MUSTA JOUTSEN : ERITTÄIN EPÄTODENNÄKÖISEN VAIKUTUS

Musta joutsen : erittäin epätodennäköisen vaikutus
Tekijä: Nassim Nicholas Taleb
Kustantaja: Terra Cognita oy (2010)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   31,60

Katso myös

Satunnaisuuden hämäämä - sattuman salattu vaikutus elämässä ja markkinoilla
Tekijä: Nassim Nicholas Taleb
Kustantaja: Terra Cognita oy (2008)
Saatavuus: Noin 1-2 arkipäivää
EUR   31,90
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
424 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789525697049

EUR
31,60

Tuote ei tilattavissa.
Musta joutsen : erittäin epätodennäköisen vaikutuszoom

31.60€ (Alv 10%) 28.73€ (Alv 0%)


Musta Joutsen on erittäin epätodennäköinen tapahtuma, jolla on kolme luonteenomaista piirrettä: se ei ole ennustettava, sillä on valtava vaikutus ja osaamme kehitellä selityksen, jonka ansiosta se vaikuttaa vähemmän satunnaiselta ja ennustettavammalta kuin olikaan. Googlen hämmästyttävä menestys oli Musta Joutsen, samoin syyskuun 9. päivän terrori-isku. Nassim Talebille Mustat Joutsenet ovat miltei kaikkien maailman ilmiöiden tausta alkaen uskontojen noususta ja ulottuen henkilökohtaiseen elämäämme.

Miksemme näe Musta Joutsen -ilmiöitä ennen kuin ne tapahtuvat? Talebin mukaan osa vastauksesta on, että meidät ihmiset on johdotettu oppimaan yksityiskohtia, kun meidän pitäisi keskittyä yleiseen. Keskitymme asioihin, jotka jo tiedämme, ja yhä uudelleen jätämme tuntemattoman huomiotta. Sen seurauksena emme osaa arvioida tilaisuuksia, olemme liian alttiita yksinkertaistamiselle, narraatiolle ja luokittelulle emmekä riittävän avoimia palkitsemaan niitä, jotka kuvittelevat "mahdottoman".

Matemaatikko ja optiomeklari Taleb on pitkään tutkinut, miksi hämäämme itsemme ajattelemaan, että tiedämme enemmän kuin oikeastaan tiedämmekään. Rajoitamme ajattelumme epäolennaiseen ja turhaan, kun suuret asiat toistuvasti yllättävät meidät ja muokkaavat maailmaa. Tässä merkittävässä teoksessa Taleb selittää kaiken siitä, mitä emme tiedä. Hänellä on yllättävän yksinkertaisia keinoja käsitellä Mustia Joutsenia ja hyötyä niistä. Musta Joutsen on itsekin Musta Joutsen, aikamme tärkeimpiä teoksia.


Asiasanat: tieto varmuus päättely epävarmuus todennäköisyys sattuma tulevaisuus ennustettavuus ennusteet informaatio
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yhteiskunta > Yleinen yhteiskuntatiede > Sosiologia > Sosiaaliset järjestelmät > Yhteiskunnallinen futurologia


EUR
31,60
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste