OIKEETA SUOMEE - SUOMEN PUHEKIELEN SANAKIRJA

OIKEETA SUOMEE - suomen puhekielen sanakirja
Tekijä: Timo "Nurmi; V" Jarva
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy (2006)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   23,70

Katso myös

Suomen sanakirja opiskelijoille ja ulkomaalaisille = Finnish dictionary for students and foreign learners
Tekijä: Timo Nurmi
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy (2009)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   40,10
Suomen kielen sanakirja maahanmuuttajille
Tekijä: Anne Saarikalle; Johanna Vilkuna
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy (2010)
Saatavuus: Noin 3-4 arkipäivää
EUR   26,50
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
511 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789512066063

EUR
23,70

Tuote ei tilattavissa.
OIKEETA SUOMEE - suomen puhekielen sanakirjazoom

23.70€ (Alv 10%) 21.55€ (Alv 0%)


Vesa Jarva, Timo Nurmi
”Puhuttu kieli on meidän suomalaisten varsinainen äidinkieli, se kieli, jonka lapsi oppii kuunnellessaan jokapäiväistä puhetta. Yleiskieli opitaan vasta koulussa, ja sen hallinta kasvaa ennen kaikkea kirjallisen käytön avulla.”
Näin toteavat suomen kielen tutkijat Vesa Jarva ja Timo Nurmi kirjassaan Oikeeta suomee, ensimmäisessä suomen yleispuhekieltä kattavasti käsittelevässä sanakirjassa. Kirjoitetun yleiskielen ja puhutun arkikielen välinen ero on usein hämmentävää: suomea opetteleva vieraskielinen ihmettelee suomalaisten käyttämiä ilmauksia eka, toka ja kolkki; puhekieltä radiosta kuuleva suomen kielen harrastaja ärsyyntyy, kun haastattelija kysyy onko suomalaisia rokotettu tänä vuonna liian suurilla mätkyillä; lehtiartikkeliaan viimeistelevä toimittaja pohtii, olisiko sopivaa kirjoittaa Toinen kitaristeista soitti sooloa ja toinen komppasi; äidinkielen ainettaan kirjoittava koululainen miettii, voiko hän kirjoittaa Se oli koutsannut meiän joukkuetta jo yli vuoden.
Puhekielisiä ilmauksia käytetään yhä enemmän viestinnässä, ja eri yhteyksiin sopivien ilmaisujen valinta ei ole aina helppoa. Oikeeta suomee on laadittu tietolähteeksi kaikille suomea opiskeleville vieraskielisille. Tästä sanakirjasta löytyvät nekin puhekielen ilmaukset, joita ei tavalliseen sanakirjaan kelpuuteta mukaan! Samalla sanakirja tarjoaa runsaasti tietoa ja käytännön apuneuvoja tekstejä työssään, opinnoissaan ja harrastuksissaan laativille suomalaisille. Sanakirja sisältää lähes 7000 hakusanaa ja sanontaa. Mukana on runsaasti käytännön esimerkkilauseita, jotka kuvaavat puhekielen ilmauksia eri kielenkäyttötilanteissa. Vieraskielisiä varten hakusanoille on annettu merkitystä kuvaavat englanninkieliset vastineet.

Asiasanat: sanakirjat suomen-kieli englannin-kieli puhekieli slangi fraasit
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Kaunokirjallisuus. Kirjallisuustiede. Kielitiede > Suomalais-ugrilaiset kielet > Suomen kieli


EUR
23,70
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste