Sodasta syntynyt
44,30 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
270 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
2. p.
Julkaisuvuosi:
2010, 11.11.2010 (lisätietoa)
Sodasta syntynyt on kirja Suomen kehityksestä itsenäiseksi valtioksi ensimmäisen maailmansodan alusta Tarton rauhaan 1920. Kesän 1914 Sarajevon laukauksista syttynyt maailmansota synnytti tilanteen, joka mahdollisti Suomen irtautumisen sortuvasta Venäjän imperiumista. Tarton rauhansopimuksessa nuori tasavalta sopi rajoistaan ja muista suhteistaan Neuvosto-Venäjän kanssa.

Millainen oli tie Tarton rauhaan? Professori Markku Kuisman kirja valaisee eräänlaiseen totaalihistoriaan pyrkien kuinka Suomi haki paikkaansa kuohuvassa Euroopassa. Poliittisten tapahtumien kehitystä seurataan myös talous-, yhteiskunta- ja kulttuurihistorian taustaa vasten, henkilöiden toimintaan keskittyen.

Suomen niin valtiollisista kuin yritys- ja talouselämän johtajista avautuu puolia, jotka ovat monelle tuntemattomia. Muun muassa J. K. Paasikivi vaati liike-elämälle vaaleista riippumatonta vahvaa kiintiöedustusta eduskuntaan. Valtionhoitaja C. G. E. Mannerheim puolestaan haaveili Rudolf Waldenin ja muiden paperipatruunoiden kanssa Pietarin vapauttamisesta.

Tarton rauhasta tulee lokakuussa 2010 kuluneeksi 90 vuotta. Monista teoksistaan kiitetty Markku Kuisma toimii Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian professorina.

Sodasta syntynytzoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste