LENTÄJÄN POIKA

Lentäjän poika
Tekijä: Vepe Hänninen
Kustantaja: Arktinen Banaani (2020)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   23,20

Katso myös

Mona-Liisa : urheilija, muusikko, ihminen
Tekijä: Laura Arffman
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy (2020)
Saatavuus: Noin 3-4 arkipäivää
EUR   26,00
Karhunainen
Tekijä: Karolina Ramqvist; Laura Kulmala (suom.)
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy (2020)
Saatavuus: Noin 3-4 arkipäivää
EUR   24,70
Tuolla päin on highway
Tekijä: Heikki Herlin
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Teos (2020)
Saatavuus: Noin 2-3 arkipäivää
EUR   23,80
Valoisa kaupunkini : Sally Salmisen elämä ja teokset
Tekijä: Ulrika Gustafsson; Laura Jänisniemi
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Teos (2021)
Saatavuus: 01.03.2021
EUR   24,90
Työnä kuolema
Tekijä: Juha Hänninen
Kustantaja: Kustannus oy Duodecim (2020)
Saatavuus: Noin 3-4 arkipäivää
EUR   26,50
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
250 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789522704474

EUR
23,20

Tuote ei tilattavissa.
Lentäjän poika

23.20€ (Alv 10%) 21.09€ (Alv 0%)


Kirjan ilmestyminen on peruuntunut.
Melodisesta musiikillaan ja lauluharmonioillaan pinnalle 1980-luvulla nousseen Broadcast-yhtyeen perustajajäseniin kuuluva Edu Kettunen tunnetaan nykyisin jo paremmin soolotuotannostaan. Lentäjän poika -kappale kuuluu keskeisiin suomalaisklassikoihin, mutta harva tietää sen taustaa.

Edu todellakin on lentäjän poika, joka jo pienenä tiesi lentokoneista yhtä ja toista. Kuullessaan ruotsalaista alkuperää olevan, Eero Raittisen laulaman Holvikirkko-kappaleen, poika ymmärsi sa-nat omalla tavallaan: kun lauluteksti kuuluu "yöhön kesäiseen fuuga kauniina kulkee..." näki Edu silmissään Suomen ilmavoimien käyttämän Fouga Magister -harjoitushävittäjän nousevan kirkontornin ylle. Hilpeä väärinkäsitys jäi tulevan sanoittaja-säveltäjän mieleen, ja itse asiassa Lentäjän poikaan piiloutuu Holvikirkon sävelkulkuja. Tässä tiivistettynä yksi kirjaan sisältyvistä tarinoista.

Edu Kettunen on erinomainen esimerkki siitä, miten suomalainen omaehtoista laulumusiikkia tekevä taiteilija voi menestyä työssään ilman jatkuvaa julkisuusmyllyä, juorupalstoja, sometusta tai tv-esiintymisiä. Kettunen sanoo olevansa erakko, vaikka ihmisten kanssa hyvin toimeen tuleekin. Hän on tyytyväinen saadessaan elää rauhallista elämää vaimonsa kanssa Kemiönsaarella. Yleisö ei todellakaan ole missään vaiheessa unohtanut miestä, nykyisin hän esiintyy 50-80 keikan vuositahdilla.

Kettunen ei ole halunnut itsestään julkaistavan mitään fanikirjaa, mutta hän lämpeni tämän kirjan tekemiselle, koska saa kuvata itseään myös sen rinnakkaistodellisuuden kautta, mihin hän uppoutui jo aivan varhaisina vuosinaan. Tämän kuvitteellisen kylän nimi on Välkkylä, ja niinpä Edu on paitsi lentäjän, erottamattomasti myös Välkkylän poika. Nyt saamme tutustua myös Välkkylän tarinoihin kertojan itsensä kuvittamana.

Edun vaiheisiin on tutustunut kirjailija-käsikirjoittaja Vepe Hänninen, joka on käsikirjoittanut useita elokuvia ja televisiolle mm. Kylmäverisesti sinun -rikossarjaa, joka on ilmestynyt myös romaanina. Jari Aarnion tapausta Hänninen on käsitellyt teoksessa Myrkky. Näiden lisäksi hän on julkaissut kaksi veijariromaania Minä, vakuutusetsivä ja samaan päähenkilöön perustuva Hämärämies.

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Henkilö- ja sukuhistoria > Elämäkerrat. Muistelmat


EUR
23,20
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste