SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Neljä ruumista
26,20 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
348 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
2009, 01.01.2009 (lisätietoa)
Historioitsija Kustaa H. J. Vilkunan uusi kirja kertoo neljä huikean jännittävää tarinaa neljästä 1600-luvulla tehdystä suomalaisesta henkirikoksesta ja niidenoikeuskäsittelyistä.

Kertomukset tuovat satojen vuosien takaisen historian elävänä lukijan eteen. Vilkuna nimittäin kirjoittaa tavalla, joka tähtää etäisen tutkija-kertojan unohtamiseen: tarinat kerrotaan preesensmuodossa dialogia hyväksi käyttäen. Niissä ei silti ole mitään keksittyä, vaan menneisyys kuvataan lähteitä tarkasti seuraten. Täten Vilkuna tulee itse asiassa rinnastaneeksi historian tutkijan ja kerrotuissa tarinoissa tärkeässä asemassa olevan tuomarin työn toisiinsa. Näin syntyy suomalaista historiankirjoitusta parhaimmillaan.

Vilkuna on laatinut kirjaan myös taustoituksen kerrottuihin tapauksiin ja 1600-luvun elämänmenoon yleisemminkin. Kirjan epilogissa hän lisäksiesittelee tutkimusmetodinsa, jonka voi odottaa herättävän kiihkeääkin keskustelua siitä, miten historiaa on kirjoitettava ja miten menneisyyttä ymmärrettävä.

Kirjan tarinat, "Tervasta piesty", "Kaksintaistelu", "Paimenpoika" ja "Vieras mieli", sopivat erinomaisesti pimenevien syysiltojen lukunautinnoksi. Historiankirjoituksen uutena kotimaisena perusteoksena Neljä ruumista tenhoaa kuitenkin paljon pidempäänkin.

Neljä ruumistazoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ