SULJE VALIKKO

avaa valikko

Pragmasemantiikka
25,10 €
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sivumäärä: 583 sivua
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2007, 27.06.2007 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
Pragmasemantiikka on innovatiivinen esitys kielellisten merkitysten tutkimuksen eli semantiikan ja pragmatiikan keskeisistä sisällöistä. Se on tarkoitettu opiskelu- ja tutkimuskäyttöön. Opiskelua palvelee kirjan kattavuus ja luettavuus, tutkimusta lukuisat tuoreet kannanotot kielen merkitysten ongelmiin. Opiskelua edistävät myös lukujen loppuun liitetyt harjoitukset.
Kirja ei nojaa mihinkään ahdasalaiseen oppisuuntaan, mutta on väljässä mielessä kognitiivinen. Sen lähtökohtana on ajatus, että kieli kaikkineen palvelee viestinnällistä vuorovaikutusta ja sen pohjana olevaa ajattelua ja kokemusta. Kielen muodot seuraavat maailman rakennetta, vuorovaikutuksen ehtoja ja sitä kognitiota, joka luo noissa puitteissa viestimisen välineitä: kieltä opittuna ja yhteisöllisenä koodina. Tässä mielessä semantiikka eli kielen merkitysrakenne on erottamattomasti yhtä pragmatiikan eli kielen käytöllisyyden kanssa. Tätä yhteyttä ja ykseyttä korostaa kirjan ajatus erityisestä pragmasemanttisesta näkökulmasta kieleen.
Kirjassa lähdetään pian johdannon jälkeen yksinkertaisimmista kielellisistä merkeistä, sanoista ja muodoista, ja edetään kokonaisten lausumien ja lausumista koostuvien laajempien kielellisten tekojen analyysiin. Selkeästi esitetyt semiotiikan ja logiikan peruskäsitteet tukevat lingvististä analyysia, samoin viittaukset psykologiaan ja biologiaan.

Pragmasemantiikkazoom


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!



Tietosuojaseloste