SULJE VALIKKO

avaa valikko

Kleion ja yliopiston palveluksessa Turun historiallinen yhdistys 1923-2003 Turun historiallinen arkisto 57 / Turun historialline
23,00 €
Turun yliopisto
Sivumäärä: 156 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2003 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistu kovakantinen juhlapainos ei ole pelkkä yhdistyshistoria, vaan samalla tutkimus Turun yliopiston tieteellisestä yhdistystoiminnasta. Kirjan taitosta ja ulkoasusta vastaa Henri Terho.
Vuonna 1923 perustettu Turun Historiallinen Yhdistys on Turun vanhin tieteellinen seura. Yhdistyksen perustajien tavoitteena oli luoda vaihtoehto vain pääkaupunkiin keskittyneelle historiantutkimukselle ja -harratukselle. Pyrkimyksenä oli myös vahvistaa Yhdistyksen toiminnan avulla nuoren yliopiston mahdollisuuksia historiantutkimuksessa. Turun Historiallisen Yhdistyksen perustajien ajatukset toiminnan linjoista ovat toteutuneet. Yliopistolaisten ja harrastajien kohtaaminen on ollut vilkasta. Pitkään keskeisinä olleiden esitelmien osuus toiminnan runkona on vähentynyt, mutta toisaalta Yhdistys on tehnyt tieteellisiä avauksia. Julkaisutoiminta on ollut jatkuvasti vilkasta. Alkuperäinen tavoite tukea historian tutkimusta ja julkaisemista on toteutunut hyvin. Tästä on viimeisimpänä hyvänä esimerkkinä vuonna 2001 aloitettu korkeatasoinen referee-julkaisusarja Historia Mirabilis.

Kleion ja yliopiston palveluksessa Turun historiallinen yhdistys 1923-2003 Turun historiallinen arkisto 57 / Turun historiallinezoom
Näytä kaikki tuotetiedot


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!



Tietosuojaseloste