GURUJA, JOOGEJA JA FILOSOFEJA - INTIAN FILOSOFIAA

Guruja, joogeja ja filosofeja - Intian filosofiaa
Tekijä: Tapio Tamminen
Kustantaja: WSOY (2008)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   53,70
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
329 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2008, 01.06.2008 (lisätietoa)
ISBN:
9789510316658

EUR
53,70

Tuote ei tilattavissa.
Guruja, joogeja ja filosofeja - Intian filosofiaazoom

53.70€ (Alv 10%) 48.82€ (Alv 0%)


Esittelyteksti

Mitä on joogan, karman ja gurujen takana? Katsaus mystiikan kotimaan maailmankuvaan ja filosofiaan tuo syvyyttä arkipuheessa viliseviin käsitteisiin.


Takakansi

Moni vetreyttää kehoaan joogalla, yrittää kerätä hyvää karmaa tai kuuntelee gurujen neuvoja. Intialaisesta ajattelusta napatut käsitteet vilahtelevat suomalaistenkin arkipuheissa, mutta harvempi on perillä niiden taustasta.

Intia on toiminut lännen peilinä ja keskustelukumppanina 1800-luvulta asti. Idän mystiikka ja kokonaisvaltainen elämäntapa ovat tuoneet uusia ulottuvuuksia länsimaiseen maailmankuvaan ja antaneet innoitusta esimerkiksi huippufyysikoille.

Tässä helposti lähestyttävässä kirjassa eri tieteenalojen asiantuntijat syventyvät Intian filosofiaan ja ajatteluperinteisiin kiehtovan erilaisista näkökulmista.

Filosofian tohtori Tapio Tamminen on toiminut tutkijana, radiotoimittajana ja tietokirjailijana. Hänen aikaisempaa tuotantoaan ovat Moderni Intia – ristiriitojen suurvalta (yhdessä Mikko Zengerin kanssa, Vastapaino 1998) ja Pahan viehätys – natsismin ja terrorismin lähteillä (Otava 2004).


Ennakkotieto

Moni vetreyttää kehoaan joogalla, yrittää kerätä hyvää karmaa tai kuuntelee gurujen neuvoja, ja poptähti pelastaa avioliittonsa tantra-kurssilla. Intialaisesta ajattelusta napatut käsitteet vilahtelevat arkipuheissa taajaan. Tämä artikkelikokoelma tarjoaa syventävän katsauksen intialaisen ajattelun ulottuvuuksiin.

Vuoropuhelu Intian ja Euroopan välillä alkoi jo 1800-luvulla, ja siitä lähtien Intia on toiminut lännen peilinä ja keskustelukumppanina. Aineen ja hengen jyrkkää erottelua korostava länsimainen filosofia on hakenut idästä ykseyttä ja eheyttä, vaihtoehtoliikkeet taas mystiikkaa ja kokonaisvaltaista elämäntapaa. Myös länsimaiset huippufyysikot ovat etsineet innoitusta idästä pohtiessaan kvanttifysiikan tutkimustulosten merkitystä maailmankuvallemme.

Kirjoittajat käsittelevät Intian filosofiaa ja ajatteluperinteitä uskontotieteen, kulttuuriantropologian ja filosofian näkökulmasta. Keskeiset käsitteet on koottu sanastoksi.

Filosofian tohtori Tapio Tamminen on toiminut tutkijana, radiotoimittajana ja tietokirjailijana. Hänen aikaisempaa tuotantoaan ovat Moderni Intia – ristiriitojen suurvalta (yhdessä Mikko Zengerin kanssa, Vastapaino 1998) ja Pahan viehätys – natsismin ja terrorismin lähteillä (Otava 2004).

Asiasanat: itämainen-filosofia hindulaisuus karma jooga gurut filosofit vuorovaikutus länsimainen-kulttuuri
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Uskonto > Ei-kristilliset uskonnot ja mytologiat > Itämaiset uskonnot ja mytologiat


EUR
53,70
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste