TALI-IHANTALA 1944 - ELOKUVA JA HISTORIA

Tali-Ihantala 1944 - Elokuva ja historia
Tekijä: Stefan Forss
Kustantaja: Schildts & Söderströms (2007)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   31,50
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
253 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789515017512

EUR
31,50
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa.
Tali-Ihantala 1944 - Elokuva ja historiazoom

31.50€ (Alv 10%) 28.64€ (Alv 0%)


Talin ja Ihantalan kylien alueella muutamia kymmeniä kilometrejä Viipurista koilliseen käytiin kesällä 1944 yksi Pohjolan historian suurimpia taisteluita. Suomen itsenäisyys oli tuolloin hiuskarvan varassa, mutta Neuvostoliiton suurhyökkäys saatiin pysäytettyä. Voitosta maksettiin kalliisti - Suomen puolesta kaatui tai haavottui 8 500 sotilasta. Puna-armeija menetti noin 25 000 miestä. 90-vuotiaan Suomen kunniaksi on vihdoin toteutettu Talin-Ihantalan taisteluista kertova dokumentaarinen sotaelokuva, Åke Lindmanin viimeinen suuri ohjaustyö. Tali-Ihantala 1944 valottaa elokuvan ja historian suhdetta ja kuvaa koskettavalla tavalla itsenäisen Suomen perintöä. Äänessä ovat sotien veteraanit ja heidän jälkeläisensä. Teos sisältää elokuvan käsikirjoituksen, selostuksen elokuvan syntyvaiheista sekä historiallisia taustatietoja. Teosta elävöittävät lukuisat valokuvat elokuvasta ja todellisista henkilöistä, joiden urotekoihin elokuva perustuu.

Stefan Forss on kirjoittanut elokuvan käsikirjoituksen yhdessä kirjailija Benedict Zilliacuksen kanssa. Forss on Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti sekä Suomen Sotahistoriallisen Seuran ja Ruotsin Kuninkaallisen Sotatieteiden Akatemian jäsen.


Asiasanat: sotaelokuvat elokuvat elokuvaus elokuvat Talin-Ihantalan-taistelut jatkosota sotahistoria historia
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Taiteet. Liikunta > Näyttämötaide. Elokuvataide > Elokuva. Elokuvataide > Elokuvan ja elokuvataiteen historia > Suomi


EUR
31,50
Ilmainen toimitus
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste