Hulluja nuo venäläiset. Tuokiokuvia Venäjältä
21,00 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
183 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Hulluja nuo venäläiset kertoo hauskasti, tunteikkaasti ja lämmöllä elämästä nyky-Venäjällä. Omiin kokemuksiinsa nojaten ja tarkkanäköisen toimittajan ammattitaidolla Anna-Lena Laurén piirtää lukijoille uudenlaisen, ehyen kuvan naapuristamme. Suomessahan on viime vuosiin asti totuttu puhumaan Venäjästä ennen kaikkea varovasti ja kunnioittavaan, usein jopa mahdollisia "seurauksia" pelkäävään sävyyn.

Teos sisältää kertomuksia Moskvajoen rantamilta ja muualta Venäjältä, täynnä asioihin perehtyneen kansalaisen ihmetystä, ärtymystä, suoranaista vihaakin. Laurén edustaa sitä nuorta sukupolvea, joka osaa ja uskaltaa puhua suurvallasta avoimesti ja uusia mielenkiintoisia näkökulmia avaten, ilman sotien ja sen jälkeisten vuosikymmenten hämärtävää savuverhoa. Hänen vilpittömyytensä, terävänäköisyytensä ja suoruutensa avaavat ennakkoluulottoman tavan tarkastella venäläisiä ja venäläisyyttä. Hän ei yritäkään kätkeä seikkoja, jotka meidän silmissämme vaikuttavat ajoittain perustellustikin ristiriitaisilta, mutta onnistuu aina myös osoittamaan, miksi myös ne ovat osa Venäjän suuruutta sekä historiallisesti että nykyajassa.

"Hulluja nuo venäläiset" on ajatuksia herättävä teos jokaiselle, joka haluaa viisautta hyväksyä se mitä ei voi muuttaa. Se auttaa meitä paremmin ymmärtämään venäläistä mentaliteettia, tunteita, tapoja ja elämänmenoa - ja sitä kautta myös omaamme.

Kirja on ilmestynyt ruotsiksi nimellä "De är inte kloka, de där ryssarna" - Ögonblicksbilder från Ryssland (Söderströms, 2008).

Hulluja nuo venäläiset. Tuokiokuvia Venäjältäzoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste