SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

PUNAISEN TÄHDEN ALLA: Jaakko Laakso punateinien kapinasta Neuvostoliiton romahdukseen
30,90 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
304 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Jaakko Laakso syntyi kahden punaorvon lapsena, nousi punaisen teiniliikkeen johtoon ja taistolaisen nuorisoliikkeen keskeiseksi organisaattoriksi. Hän työskenteli myös toimittajana ja SKP:n vähemmistön viestinviejänä.

Punaisen tähden alla kertoo hänen tarinansa 1960-luvun lopusta aina Neuvostoliiton viimeisiin vuosiin. Teos sisältää runsaasti uutta tietoa 1970- ja 1980-luvun kiihkeistä poliittisista vuosista ja vähemmistökommunistien todellisista tavoitteista.

Antero Eerolan yhteistyössä Jaakko Laakson kanssa kirjoittama kirja kertoo ensimmäistä kertaa sisäpiiriläisen näkökulmasta, miten taistolainen opiskelija- ja nuorisoliike rakennettiin ja mikä oli sen vaikutus SKP:hen ja Suomeen. Mitkä todellisuudessa olivat NKP:n ja SKP:n vähemmistön keskinäiset kitkakohdat? Entä miten SKP hajosi ja hajotettiin 1980-luvulla?

Kirja kuvaa, miten moninkertainen puhujamestari ja Mauno Koiviston presidenttikauden sopuliskandaalin alullepanija omaksui roolin SKP:n vähemmistön epävirallisena tiedottajana. Lisäksi kirja paljastaa, millaista elämää suomalaiset viettivät Moskovan puoluekoulussa - päivin ja öin - ja miksi suojelupoliisi oli kiinnostunut kommunisteista.

Entä miltä tuntui vakaumuksellisesta aatteen miehestä, kun punalippu laskettiin Kremlin tornista ja Neuvostoliitto luhistui?

Laakso toimi vähemmistökommunistien Tiedonantajan eduskuntatoimittajana 1976-1991 sekä varapäätoimittajana 1989-1991. Helsingistä valtiotieteen maisteriksi valmistunut Laakso opiskeli myös NKP:n keskuskomitean puoluekoulussa Moskovassa vuosina 1978-1979. Kansanedustajaksi hän nousi vain muutamaa kuukautta ennen Neuvostoliiton luhistumista vuonna 1991.

PUNAISEN TÄHDEN ALLA: Jaakko Laakso punateinien kapinasta Neuvostoliiton romahdukseenzoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ