SULJE VALIKKO

avaa valikko

Rasismi ja filosofia
35,00 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
305 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Rasismi ja filosofia on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu filosofinen teos rasismista. Kirja osoittaa, että rasismi on huomattavasti laajempi ja monimutkaisempi ilmiö kuin usein ajatellaan. Teos tarjoaa ajatuksia herättäviä näkökulmia rasismista ja siihen liittyvistä ilmiöistä rotuteorioista rasistiseen huumoriin ja rasismin moraalis-käsitteellisistä ongelmista etnisen ruoan esiintuomiin kysymyksiin. Kirjan yleisluontoinen johdanto avaa filosofisen ajattelun luonnetta, rasismin filosofisia ongelmia ja ihmisrotuja koskevien näkemysten filosofisia ongelmia.

Rasismi ja filosofia on tarkoitettu kaikille filosofiasta ja rasismin ongelmista kiinnostuneille. Teos haastaa lukijansa tarkastelemaan vaikeaa ja suuria tunteita herättävää yhteiskunnallista aihetta järkiperäisesti ja tunnistamaan rasismia myös lukijan omasta ajattelusta ja toiminnasta. Moralismin sijaan kirja tarjoaa ajattelun työkaluja, joiden avulla rasismia ja sen lähtökohtaista ongelmallisuutta on mahdollista ymmärtää järkiperäisesti.

Kirjan toimittanut Jani Sinokki työskentelee apurahatutkijana Turun yliopiston filosofian oppiaineessa. Sinokin lisäksi artikkeliteoksen kirjoittajina ovat Olli Pitkänen, Helena Siipi, Eerik Lagerspetz, Sari Roman-Lagerspetz, Jarno Hietalahti, Juha Räikkä, Sirkku K. Hellsten, Sami Pihlström, Henri Pettersson, Leila Toiviainen, Ilmari Jauhiainen, Terhi Kiiskinen, Joseph Almog ja Veikko Launis.

Rasismi ja filosofiazoom
Näytä kaikki tuotetiedot
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ