SULJE VALIKKO

avaa valikko

Rasismi ja filosofia
40,00 €
Eetos ry
Sivumäärä: 305 sivua
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2017 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
Rasismi ja filosofia on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu filosofinen teos rasismista. Kirja osoittaa, että rasismi on huomattavasti laajempi ja monimutkaisempi ilmiö kuin usein ajatellaan. Teos tarjoaa ajatuksia herättäviä näkökulmia rasismista ja siihen liittyvistä ilmiöistä rotuteorioista rasistiseen huumoriin ja rasismin moraalis-käsitteellisistä ongelmista etnisen ruoan esiintuomiin kysymyksiin. Kirjan yleisluontoinen johdanto avaa filosofisen ajattelun luonnetta, rasismin filosofisia ongelmia ja ihmisrotuja koskevien näkemysten filosofisia ongelmia.

Rasismi ja filosofia on tarkoitettu kaikille filosofiasta ja rasismin ongelmista kiinnostuneille. Teos haastaa lukijansa tarkastelemaan vaikeaa ja suuria tunteita herättävää yhteiskunnallista aihetta järkiperäisesti ja tunnistamaan rasismia myös lukijan omasta ajattelusta ja toiminnasta. Moralismin sijaan kirja tarjoaa ajattelun työkaluja, joiden avulla rasismia ja sen lähtökohtaista ongelmallisuutta on mahdollista ymmärtää järkiperäisesti.

Kirjan toimittanut Jani Sinokki työskentelee apurahatutkijana Turun yliopiston filosofian oppiaineessa. Sinokin lisäksi artikkeliteoksen kirjoittajina ovat Olli Pitkänen, Helena Siipi, Eerik Lagerspetz, Sari Roman-Lagerspetz, Jarno Hietalahti, Juha Räikkä, Sirkku K. Hellsten, Sami Pihlström, Henri Pettersson, Leila Toiviainen, Ilmari Jauhiainen, Terhi Kiiskinen, Joseph Almog ja Veikko Launis.

Rasismi ja filosofiazoom


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!Tietosuojaseloste