Mielen ja rakkauden kasvit
38,20 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
432 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2006, 01.06.2006 (lisätietoa)
Esittelyteksti

Kotimaisin voimin tehty luotettava perusteos virkistävistä, rentouttavista ja sukupuolista vireyttä antavista kasveista sekä huumekasveista.


Takakansi

Tiesitkö, että rosmariinilla on muistia parantava vaikutus? Kuinka kardemumma vaikuttaa seksuaalisuuteen? Mikä tekee meskaliinista vaarallista?

Kasvit ja magia ovat kautta aikojen liittyneet yhteen. Shamaanit, fakiirit, ennustajat, joogit, noidat ja papit ovat käyttäneet mieleen vaikuttavia kasveja menestyksellisesti omiin tarkoituksiinsa. Mielen ja rakkauden kasvit johdattaa lukijansa tähän kiehtovaan ja kiisteltyyn, mystiseenkin maailmaan ja kertoo, miten kasvit vaikuttavat ihmismieleen. Se kokoaa virkistävien, rentouttavien ja sukupuolista vireyttä antavien kasvien sekä huumekasvien historiaa osana niin shamanismia, noituutta, lääketiedettä kuin ruoanlaittoa. Kirjassa kerrotaan myös, mitkä aineet kasveissa vaikuttavat ja mitä vaaroja niiden käyttöön liittyy. Sinikka Piippo ja Ulla Salo ovat Helsingin yliopiston kasvi- ja sienitieteilijöitä.


Ennakkotieto

Kiinnostavan aiheen kattava perusteos

Monipuolinen ja laaja Mielen ja rakkauden kasvit on ensimmäinen virkistävistä ja rentouttavista kasveista, sukupuolista vireyttä antavista kasveista ja huumekasveista kertova kirja Suomessa. Se antaa asiantuntevaa ja luotettavaa tietoa tästä kiistellystäkin kasvien ja sienten maailmasta. Kiehtovaan aiheeseen johdattelee tunnelmallinen, valokuvista ja vanhoista piirroskuvista koostuva nelivärikuvitus.

Kirjassa kerrotaan, miten kasvien ja sienten sisältämät aineet vaikuttavat aivoihin ja muihin kehon osiin ja mitä vaaroja niiden käyttöön liittyy. Kirjassa kuvataan myös kasvien pitkää ja vaiheikasta historiaa muun muassa shamanismissa ja noituudessa sekä niiden käyttöä nykyisin niin lääketieteessä, aromaterapiassa, homeopatiassa, kosmetiikassa kuin ruoanlaitossakin. Kirja esittelee myös kasveihin liittyvää lainsäädäntöä.

Mielen ja rakkauden kasvit -kirjassa esitellään noin 160 kasvi- ja sienilajia ja -sukua eri puolilta maailmaa. Toiset lajeista ovat historian hyvin tuntemia ja maineikkaita, osa vasta viime aikoina tutkimuksen paljastamia. Kirja esittelee turvallisia mieltä kuntouttavia stimulantteja ja rentouttajia, jotka antavat lisävoimaa arkeen, ja ensimmäistä kertaa Suomessa on nyt saatavissa puolueetonta tietoa huumekasveista ja -sienistä.

Kirjan kirjoittajat ovat Helsingin yliopiston kasvi- ja sienitieteilijöitä. Sinikka Piippo on kirjoittanut aiemmin useita esityksiä luonnonkasveista ja lääkeyrteistä.
Mielen ja rakkauden kasvitzoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste