SULJE VALIKKO

avaa valikko

Viimeinen mohikaani, eli vuoden 1757 kertomus
29,20 €
Kustannus oy Jalava
Sivumäärä: 366 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 1. p.
Julkaisuvuosi: 2014, 15.10.2014 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
Viimeinen mohikaanisijoittuu vuoteen 1757, jolloin Englanti kävi Pohjois­Amerikan hallinnasta seitsenvuotista sotaa Ranskaa ja intiaaneja vastaan.

Englantilaisen everstiluutnantin George Munron tyttäret Cora ja Alice ovat matkalla Fort William Henryn linnoitukseen, missä heidän isänsä on komentajana. Matkan aikana he joutuvat ranskalaisten kanssa liittoutuneen huronintiaani Maguan järjestämään väijytykseen, josta heidät pelastavat Haukansilmänä tunnettu Natty Bumppo ja hänen intiaani­ ystävänsä Chingachgook poikineen.

Tästä alkaa huima sieppausten ja pelastus­ yritysten sarja, joka kietoutuu meneillään olevan sodan tapahtumiin ja vie Haukansilmän intiaanikyliin ja ranskalaisten vangiksi. Linnoituksen antautumista seuraavassa veri löylyssä, yllätyshyökkäyksissä ja kosto­ iskuissa kokee kohtalonsa moni, lopulta myös Chingachgookin poika Uncas, viimeinen puhdasverinen mohikaani.

Viimeinen mohikaanion Cooperin pääteos, ja se oli yksi aikansa suosituimmista kirjoista. Myöhemmin teos on innoittanut muita taiteilijoita, ja siitä on tehty lukuisia elokuvia, näytelmiä, oopperoita, televisiosarjoja, lyhennelmiä ja sarjakuvia.

Viimeinen mohikaani, eli vuoden 1757 kertomuszoom


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!



Tietosuojaseloste