UUSI GRADUOPAS: melkein maisterin entistä ehompi niksikirja
22,90 €
Arvostelut:
Kustantaja:
Sivumäärä:
252 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Painos:
3. painos
Julkaisuvuosi:
Miksi maisterilta vaaditaan gradu? Entä mitä gradulta vaaditaan? Millainen on hyvä gradu? Ja millainen on hyvä gradun aihe? Teos on päivitetty laitos suositusta Graduoppaasta. Se tarjoaa käytännön neuvoja tutkielman kanssa tuskaileville. Oman tarkastelunsa saavat aiheen rajaaminen, aikataulun suunnittelu, muistiinpanojen tekeminen, tietokantojen käyttäminen ja kirjoittamisen kompastukset. Uusi graduopas näyttää, miten gradu voidaan pilkkoa pieniin osaprosesseihin. Niihin tarttumalla myös kokonaisuuden hallinta onnistuu, ja opinnäyte valmistuu säädyllisessä ajassa ja kohtuullisella vaivalla. Tosielämästä poimitut esimerkit valottavat gradun tekemisen karikoita myös ohjaajan näkökulmasta. Kirjoittajalla on laaja kokemus opinnäytetyöskentelystä.

Maisterin tutkintoa varten opiskelijan on laadittava tutkielma pääaineensa opettajan hyväksymästä aiheesta. Tutkielman tulee osoittaa perehtyneisyyttä tieteelliseen ajatteluun, tarvittavien tutkimusmenetelmien hallintaa, tutkielman aihepiirin tuntemusta sekä kykyä tieteelliseen viestintään.- Opinto-opas

NÄYTE

Oma ajattelusi, säkenöivä mielesi on se työväline, jolla graduja tehdään. Loppu onkin enemmän itsepäisyyttä sekä pöydälle ja muistitikkuun kertyneen silppukasan siirtelyä.ARVIOITA

Hakalan teoksen parasta antia ovat konkreettiset neuvot tutkimuksen aikatauluttamisesta, suunnittelusta, tutkimustehtävän hahmottamisesta ja vastaavista graduvaiheen(kin) opiskelijalle usein ilmeisen vaikeista asioista. Graduoppaan perusasenne on myönteinen ja osuvan arkipäiväinen.- Agricola-verkon kirja-arvostelu.

TEKIJÄ

KT, YTM, LO, kasvatustieteen professori Juha T. Hakala tunnetaan Kokkolan graduguruna, joka on leiponut maistereita toivottominakin pidetyistä tapauksista. Hänen aiemmat opinnäyteoppaansa ovat saavuttaneet Suomen korkeakouluissa suuren suosion, ja niitä on myös käännetty englanniksi ja ruotsiksi.

UUSI GRADUOPAS: melkein maisterin entistä ehompi niksikirjazoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste