SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

KEMIAA KEITTIÖSSÄ
26,70 €
Arvostelut:
Kustantaja:
Sivumäärä:
272 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
4. painos
Julkaisuvuosi:
2009, 15.10.2008 (lisätietoa)
Anu Hopia on elintarvikealan huippukemisti, joka on tehnyt sekä akateemisen uran että ollut viemässä suurta suomalaista keksintöä, Benecolia, maailmalle. Hän toimii Suomen kokkimaajoukkueen kemistinä ja kirjoittaa Tiede-lehteen Kemistin keittiössä -palstaa, johon kirjan aineisto pohjautuu.

Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruoan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?

Anu Hopian kokkaukset eivät aina ole onnistuneet. Kun hänen kotikokin ylpeytensä on kokenut kolauksen, hän on pukeutunut kemistin takkiin ja perehtynyt epäonnistumistensa syihin. Tuloksena on hauska kirja ruoanlaiton kemiasta. Hopia kertoo, miksi pihvi kuivuu ja miksi ruoka ei ilman rasvaa maistu miltään. Hän tekee mikrokosmisen sukellusretken luumukiisseliin ja kertoo, kuinka karamellin rakenne muistuttaa lasia. Hopia antaa myös selvät ohjeet moneen helposti epäonnistuvaan ruokalajiin, kuten vaniljakastikkeeseen ja majoneesiin.

Keittiökemian eli molekyyligastronomian on Time-lehti nostanut maailman tärkeimpien nousevien trendien listalle.

"Kun minun kokkaukseni epäonnistuvat, ongelmanratkaisukoneistoni lähtee rullaamaan suurin piirtein näin: Mikä reaktio on kyseessä? Onko reaktio palautuva vai palautumaton? Voiko sen korvata jollakin muulla reaktiolla? Huomaako kukaan? Voiko sen peittää ketsupilla? Onko Pakilan Pizza vielä auki? Missä rahat ja takki...?"


KEMIAA KEITTIÖSSÄzoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ