Kamikaze
25,10 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
357 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Esittelyteksti

Pelätyt kamikaze-lentäjät uhrasivat henkensä epäröimättä keisarinsa puolesta. Uutta tietoa japanilaisista lähteistä, mukana lentäjien ”itsemurhakäsikirja”.


Takakansi

Toukokuun 11. päivän aamu on koittanut. Viiden tunnin kuluttua murskaudun vihollisen alukseen. ”(Ote itsemurhalentäjän päiväkirjasta)

Japanin ilmavoimien itsemurhalentäjät kuuluvat toisen maailmansodan eniten pelkoa ja hämmennystä herättäneisiin taistelijoihin. Kamikaze-koneet lennettiin päin yhdysvaltalaisia sotalaivoja, jotta viholliselle aiheutuisi mahdollisimman suurta vahinkoa. Tuhoisat lennot eivät olleet yksittäisten lentäjien epätoivoisia tekoja, vaan Japanin sotajohdon virallisesti hyväksymä sotataktiikka.

Kamikaze on kirja japanilaisista itsemurhalentäjistä ja heidän koulutuksestaan, taktiikan motiiveista ja tuloksista. Teoksessa kerrotaan myös, mihin pohjautui japanilaisessa kulttuurissa arvostettu uhrihenki, jonka valossa lentäjät kokivat itsensä sankareiksi. Vaikka vapaaehtoisia lentäjiä ilmoittautui useimmiten enemmän kuin tehtävään varattuja koneita, taktiikalla oli myös vastustajansa.

Paljon uutta tietoa sisältävä kirja perustuu japanilaisiin lähteisiin ja muun muassa eloonjääneiden kamikaze-lentäjien haastatteluihin. Itsemurhalentäjät jättivät usein jälkeensä päiväkirjoja ja jäähyväiskirjeitä, joista paljastuvat sotilaiden ajatukset ennen viimeiselle lennolle lähtöä. Tutustumme myös kamikaze-lentäjien aitoon itsemurhakäsikirjaan.

Älä anna viholliselle aikaa varautua hyökkäykseesi. Käy kimppuun! ”(Ote lentäjien itsemurhakäsikirjasta)


Ennakkotieto

Japanin itsemurhalentäjät

Japanilaiset itsemurhalennot kuuluvat toisen maailmansodan merkillisimpiin sotataktiikoihin. Vapaaehtoisten kamikaze-lentäjien koneet herättivät Yhdysvaltain laivastossa suurta pelkoa, sillä niin täydellistä uhrautumista sodalle oli aluksi mahdoton ymmärtää. Maailmansodan jälkeen vastaaviin tekoihin ovat ryhtyneet vain kaikkensa menettämään valmiit terroristit.

Kamikaze on kirja Japanin keisarillisten ilmavoimien itsemurhalentäjistä ja heidän koulutuksestaan, taktiikan motiiveista ja japanilaisten hämmentävästä uhrihengestä. Taktiikka valittiin alunperin puhtaasti materiaalisin perustein, sillä sitä pidettiin tehokkaimpana tapana aiheuttaa tuhoa vihollisen sotalaivoille. Se osoittautui menestykseksi myös suosionsa vuoksi, sillä keisarinsa puolesta kuolemaan valmiita vapaaehtoisia lentäjiä ilmoittautui kolme kertaa enemmän kuin tehtävään varattuja koneita.

Paljon uutta tietoa sisältävä kirja perustuu eloon jääneiden japanilaisten kamikaze-lentäjien haastatteluihin ja aikaisemmin tuntemattomiin arkistolähteisiin. Teoksessa esitellään myös itsemurhalentäjien aito ohjekirja, lukijan kylmäävä ”itsemurhaopas”.
Kamikazezoom
Näytä kaikki tuotetiedot
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste