JUICEN ÄETI, EINI KUIKKA

Juicen äeti, Eini Kuikka
Tekijä: Reijo Ikävalko
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy (2005)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   21,80
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
207 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789512067718

EUR
21,80

Tuote ei tilattavissa.
Juicen äeti, Eini Kuikkazoom

21.80€ (Alv 10%) 19.82€ (Alv 0%)


Reijo Ikävalko
Myös suomalaisen populaarimusiikin kestosuosikilla Juice Leskisellä, 54, on äiti. Vastuun synnyttämisestä ottaa Eini Annikki Kuikka, entinen Leskinen, omaa sukua Mikkonen, 77. Muuta Eini-rouva ei sitten omaksi viakseen luekaan.
”Samanlainen se on kuin isänsä ja isänäitinsä olivat. Ihan mahoton”, Eini Kuikka sanoo ja katsoo poikaansa pää kallellaan, ihmetyksen sormi kummastuksen suussa. ”Kun mie kuulin ensimmäisen kerran sen äänen radiosta, miult pääs katkera itku... Kyl mie sen äänestä tunsin.”
Elämä on valitettavasti tarjonnut Eini Kuikalle ihan oikeastikin itkun aiheita. Hän on saatellut Juankosken multiin kaksi aviomiestään, yhden anopin ja peräti kolme omaa lastaan. Ja kun kotikylä Karjalan Impilahdella jäi sodan jalkoihin, hän joutui kävelemään lehmien kanssa kolmessa viikossa 800 pitkää kilometriä Vimpeliin Pohjanmaalle. Eini oli tuolloin vasta 17-vuotias.
Juicen äidin tarina on sitkeän suomalaisen äidin ja selviytyjän tarina. Eini Kuikka ei tielleen sattuneista ankarista vastoinkäymisistä huolimatta ole koskaan menettänyt iloista mielenlaatuaan ja elämänuskoaan. Niitä molempia on varmasti myös Juicen äitinä tarvittu.
Toimittaja Reijo Ikävalkon kynästä on lähtenyt jo useita elämäkertoja ja muistelmia, mm. Juha Vainiosta, Laila Kinnusesta ja Topi Sorsakoskesta. Ikävalko on tehnyt pitkän uran journalistina ja nykyisin hän toimii vapaana toimittajana.

Asiasanat: elämäkerrat henkilöhistoria muusikot äidit
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Henkilö- ja sukuhistoria > Elämäkerrat. Muistelmat


EUR
21,80
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste