SULJE VALIKKO

avaa valikko

OMENAPUU
32,60 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
191 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
3. painos
Julkaisuvuosi:
Suomalainen omena on herkullinen ja terveellinen hyötykasvi. Sitä on viljelty Suomessa pitkään, ja arvioidaan, että omenapuita on maassamme kotipuutarhoissa ja ammattiviljelmät mukaan lukien noin kaksi miljoonaa.

Omenapuu-kirjassa kerrotaan suomalaisesta omenasta, sen historiasta, omenapuiden kasvattamisesta ja omenan käytöstä. Kirja käsittelee esimerkiksi omenapuun istutusta, hoitoa sekä erityisesti suomalaisiin hedelmätarhoihin sopivia omenalajikkeita, jotka jaotellaan kesä-, syys- ja talvilajikkeisiin kypsymisajankohdan mukaan. Kirjassa tarkastellaan myös omenantuhoojia ja omenien säilytystä ja käyttöä, ja siinä on kattava valikoima ruokaohjeita.

Kirjassa esitellään uutena asiana kääpiöomenapuiden kasvatusta sekä esimerkiksi hedelmätarhojen eri istutusmalleja. Se myös uudistaa Suomen omenalajikkeistoa. Omenapuu kertoo muistakin Suomessa menestyvistä hedelmäpuista: päärynästä, luumusta ja kirsikasta.

Uudistettu ja ajantasaistettu Omenapuu on asianmukaisesti kuvitettu tietopaketti kotimaisista hedelmäpuista varsinkin kotipuutarhureille. Kirjan ovat kirjoittaneet hortonomi, puutarhaneuvos ja Hirvensalmen taimitarhan omenanviljelijä Anssi Krannila sekä toimittaja ja tietokirjailija Anne Paalo. Kirjan ensimmäinen painos ilmestyi vuonna 1996.


OMENAPUUzoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ