Ratakatu 12
30,10 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
319 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
6. uusi p.
Julkaisuvuosi:
2009, 01.06.2009 (lisätietoa)

Juhlakirjassa avataan turvallisuusviranomaisen toimintaa harvinaisella tavalla: paljastavaa tietoa Suojelupoliisin toiminnasta ja huomiota herättäneistä tapauksista.


Juhlakirjassa avataan Suojelupoliisin toimintaa 60 vuoden ajalta.


Suojelupoliisi ja sen edeltäjät etsivä keskuspoliisi ja valtiollinen poliisi ovat aina herättäneet kiinnostusta ja kysymyksiä. Niistä riittää mielikuvia ja mielipiteitä, sekä oikeita että vääriä.


Suojelupoliisi aloitti 60 vuotta sitten hankalissa olosuhteissa. Haasteena oli estää Suomen ajautuminen kansainvälisen vakoilun pelikentäksi vaarantamatta ulkomaisia suhteita. Toisena keskeisenä tehtävänä piti osata valvoa yhteiskuntajärjestystä uhkaavaa poliittista toimintaa, joka kuitenkin oli laillista. Ajan mittaan Suojelupoliisin toiminta laajeni myös terrorismin torjuntaan, turvavartiointiin ja henkilöiden turvaselvityksiin. Myös ääriliikkeet teettivät työtä. Painopisteiden vaihdellessa yksi on säilynyt vakaana: vakoilun torjunta.


Tässä kirjassa tullaan niin lähelle nykypäivää kuin salassapito suinkin sallii. Varsinainen historiaosuus päättyy kylmän sodan loppuun, minkä jälkeen on vielä selvitetty organisaatiota. Arkojakaan asioita ei kaihdeta. Kirjassa on myös katsaus suojelupoliisia edeltäneisiin virastoihin, osittain uuden aineiston pohjalta.


Suojelupoliisin ajalta historian on kirjoittanut Turun yliopiston poliittisen historian professori Kimmo Rentola. Edeltäjävirastoista kirjoittaa professori Matti Lackman. Lisäksi mukana on muiden kirjoittajien laatimia suppeampia jaksoja ja tietolaatikoita, näistä laajimmat organisaatiosta ja terrorismin torjunnasta.Ratakatu 12zoom
thumbthumbthumbthumbthumbthumb
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste