SULJE VALIKKO

avaa valikko

ALKEMISTI - PETTERI NYKYN TARINA
33,90 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
200 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
"Olen periaatteessa aivan väärä jätkä valmentamaan mitään joukkuetta, koska mua ei oikeastaan kiinnosta lopputulos eikä voittaminen."

Näin sanoi Petteri Nykky kun lauritsalalaisen pesti salibandymaajoukkueen päävalmentajana alkoi vuonna 2004. Ja juuri siksi Nykky voitti.

Nykky sai käsiinsä perisuomalaisen joukkueen, joka oli tottunut tiukassa paikassa aina häviämään. Joukkueen, jonka pelaajat keskittyivät riitelemään rahasta liiton kanssa ja lakkoilivat. Kriisi huipentui, kun uusi valmennus löysi itsensä maajoukkueen harjoitusleiriltä ilman ainuttakaan pelaajaa.

Joulukuussa 2010 Nykyn aikakausi Suomen salibandymaajoukkueen päävalmentajana huipentui toiseen perättäiseen maailmanmestaruuteen Helsingin Hartwall-areenassa. Kyseessä ei ollut sattuman oikku marginaalilajissa, vaan vallankumous suomalaisessa joukkueurheilussa. Nykyn poikkeuksellinen valmennusfilosofia osoitti, kuinka suomalainenkin urheilija pystyy parhaimpaansa kun häntä lähestytään kokonaisvaltaisesti ihmisenä.

Petteri Nykky on ainoa valmentaja, joka on koskaan valmentanut suomalaisen joukkueen kahteen perättäiseen maailmanmestaruuteen - missään lajissa. Hän ei ole palloilumaailman ilmiömäisin taktikko eikä tulosorientointunein piiskuri. Pelikirjoja enemmän Nykyn valmennusfilosofiaan ja maajoukkueen menestykseen ovat vaikuttaneet esimerkiksi Jiddu Krishnamurtin teokset ja Lokki Joonatan. Pelaajien pään sisään hän pääsee paremmin kuin kukaan muu. Ja juuri siksi häviäjistä tuli voittajia.


ALKEMISTI - PETTERI NYKYN TARINAzoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ