OUTLAW BIKER : HISTORIIKKI

Outlaw biker : historiikki
Tekijä: Sami Parkkonen
Kustantaja: Progs Kustannus (2014)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   19,90
    
Arvostelut:
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
224 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789527069004

EUR
19,90

Tuote ei tilattavissa.
Outlaw biker : historiikkizoom

19.90€ (Alv 10%) 18.09€ (Alv 0%)


Mielikuvituksellista tarinaa Hollisterin ja Riversiden mellakoista toistellaan edelleen lukemattomissa julkaisuissa, viranomaisteksteissä ja kirjoissa, vaikka mitään sellaisia ei koskaan ollutkaan.

Ympäri maailmaa monet motoristitkin ovat yhä vakuuttuneita siitä, että jotakin tarinoiden kaltaista todella tapahtui, että nuo kaksi kaupunkia vallattiin ja että paikalla oli vallinnut täydellinen sekasorto ja anarkia. Itse paikalla olleet outlaw-kerholaiset ristivät tapahtumat myöhemmin omalla nimellään: "Mellakka, jota ei koskaan ollutkaan".

American Motorcycle Associate:n virallisen lausunnon mukaan 99% kerhomotoristeista oli lainkuuliaisia ja vastuuntuntoisia motoristeja, ja he kuuluivat tietenkin AMA:n kerhoihin. 1% motoristeista oli niitä, jotka olivat muista piittaamattomia rettelöitsijöitä ja juoppoja, häiriköitä, jotka eivät luonnollisesti myöskään kuuluneet AMA:an.

Tällä lausunnollaan AMA tuli tahtomattaankin luoneeksi myös sen klassisimman niistä "virallisista" outlaw-motoristien leimoista. Todellisuudessa outlaw-motoristeja oli kuitenkin ollut jo parisenkymmentä vuotta, vaikka ilmiö olikin pysytellyt pinnan alla.

Outlaw-motoristien satavuotinen historia esitetään näiden kansien välissä tiivistetyssä muodossaan, alkaen ensimmäisistä rämäpääkuskeista aina Sons of Anarchyn fiktiivisiin hahmoihin."


Asiasanat: moottoripyöräjengit moottoripyöräily elämäntapa osakulttuurit väkivalta rikollisuus moottoripyöräilijät kerhot jengit historia Yhdysvallat
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yleisteokset. Kirja-ala > Yleiset kokoomateokset


EUR
19,90
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste